civishir.hu
2019.08.15. 17:43
100 éves kovásszal készül a pékáru.
Szabadfi Szabolcs, az ország pékje és a kovászmestere augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján a város főterén közösségi dagasztásra csábította a városban korzózókat. A kenyér elkészítésében segítségére volt Papp László polgármester, Király Roland molnár-hagyományőrző pékmester és helyi pékek is.
A kenyér elkészítéséhez Debrecenre jellemző fűszereket, több mint száz éves kovászt, illetve a világhírű Királybúzából készült lisztet használtak fel.
– Attól igazán debreceni ez a kenyér, hogy 24 órán keresztül mézben áztatott, helyi termelőktől vásárolt mustármagokat adunk hozzá. Ettől a kenyér nem lesz édes, viszont nagyon szépen karamellizálódni fog a héj, emellett remek ízt ad neki – árulta el az ország pékje.
A Kossuth téren egy fatüzelésű kemencében sütik meg a kenyereket, melyet 20 órakor a történelmi egyházak képviselői jelenlétében ünnepélyes kenyéráldás követ. Az elkészült kenyereket a helyi intézmények között osztják szét, de a rendezvényre látogatók meg is kóstolhatják a pékárut.
Szabi, a pék, a receptet Debrecen városának felajánlotta. Debrecen kenyere így elsőként a debreceni Soós Pékség szakmai támogatásával szeptembertől lesz kapható a Soós Pékség mintaboltjában (Présház utca 21.).Ottjártunkkor is majdnem összeütközött két autó – videóval.
A tulajdonos érthetően nem dolgozik csak azért, hogy villanyszámlát fizessen.
Péterffy Árpád új szinte emelte a debreceni szívsebészetet.
Tizenhárom virágkocsit láthat a közönség.
Nyilvánvalónak tűnik a fenyegető szándék; nem zárnánk i, hogy az áldozat telefonját akarta elvenni a tettes.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2022.08.17)