Hirdetés

Anya azt mondta a gyereknek, apánál hisztizzen, törjön, zúzzon

civishir.hu

2019.08.30. 14:23

Anya azt mondta a gyereknek, apánál hisztizzen, törjön, zúzzon

Nyíregyházán elítélték, majd felmentették. Most Debrecenben érhet véget az ügy.

Hirdetés

M. Ágnes a és férje 2008-ban elváltak. A bíróság a házasság felbontásával egyidejűleg két kiskorú gyermeküket az apánál helyezte el. Az asszony a kisebbik gyermeket nem engedte az édesapjához, sőt, a férfi tudta nélkül átíratta egy másik iskolába, eközben folyamatosan az apa ellen nevelte a gyermeket. Ennek következtében a gyerek már nem is akart találkozni az édesapjával. Az asszony nem volt hajlandó együttműködni a családgondozóval sem. 2012-től a kislány és édesapja között semmiféle érdemi kapcsolattartás nem volt. Az apa végül 2015-ben, rendőrségi közreműködéssel tudta csak magához venni a gyermeket. 2015 februárjában a kislány igazságügyi pszichológiai szakértői vizsgálaton kellett volna részt vennie, azonban az asszony mindent megtett annak érdekében, hogy a gyermek meghallgatása után olyan kép alakuljon ki az apáról, ami a gyermekelhelyezést megváltoztatja. Leveleket küldött a kislánynak a közösségi oldalon, ezekben arra biztatta, hogy ne fogadjon el semmilyen enni és innivalót az apjától, hisztizzen, törjön, zúzzon. Ennek eredményeként a vizsgálatot nem lehetett elvégezni. A vádlott minden eszközt bevetett annak érdekében, hogy a kislány elkerüljön az apjától.

Időközben a Nyíregyházi Törvényszék 2018-ban a gyermeket az édesanyjánál helyezte el. 

Ítélet első fokon

A megismételt eljárásban első fokon eljárt Nyíregyházi Járásbíróság 2018 októberében, M. Ágnes vádlottat bűnösnek mondta ki kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, illetve a Nyíregyházi Járásbíróság korábbi próbára bocsátást kimondó rendelkezését hatályon kívül helyezte és kiskorú elhelyezése megváltoztatásának vétségében is bűnösnek mondta ki a vádlottat. Ezért őt

8 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 évre felfüggesztette.

A bíróság a vádlottat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól.

A másodfokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék idén márciusban M. Ágnest az ellene kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vád alól felmentette és mellőzte a kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétségében való bűnösség kimondását. Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett a felmentés miatt.

A Debreceni Ítélőtábla szeptember 4-én tárgyalja az ügyet.
veszélyeztetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés