Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A virágkarneválra készül? Erre figyeljen Debrecenben!

| 2019. 08. 15. | 11:49:00
A város számos pontján útlezárás lesz.
A virágkarneválra készül? Erre figyeljen Debrecenben!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az 50. Debreceni Virágkarnevál miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani augusztus 19-21. között. A karnevál útvonala: Petőfi tér - Piac utca - Kossuth tér - Hatvan utca - Bethlen utca - Egyetem sugárút - Nagyerdei körút - Nagyerdei Stadion.

A közlekedőknek augusztus 19-től augusztus 21-ig a város több pontján útlezárásokra számítaniuk az alábbi helyeken:
Augusztus 20-án előreláthatólag - a karneváli menet elhaladásáig – 6 óra 15 perctől 12 óráig, a Petőfi téren, a Piac utcán, a Kossuth téren, a Kálvin téren, a Péterfia utcán a Kálvin tértől a Hunyadi utcáig, valamint a Hatvan utcán, a Kossuth tértől a Pásti utcáig minden jármű forgalma tilos.
Augusztus 20-án előreláthatólag 5 óra 45 perctől 12 óráig a Szent Anna utcán a Piac utca és Sumen utca között, illetve a Miklós utcán a Piac utca és Antall József utca között minden jármű forgalma tilos.
Augusztus 20-án előreláthatólag 6 óra 15 perctől 12 óráig az Arany János utcán a Piac utca és Antall József utca között, illetve a Kossuth utcán a Sas utca és Piac utca között, valamint a Széchenyi utcán a Piac utca és Nyugati utca között minden jármű forgalma tilos.
Augusztus 20-án 7 órától 12 óra 30 percig a Déri tér szervizútján, a Múzeum utcától a Perényi utcáig minden jármű forgalma tilos.
Augusztus 20-án 7 órától 13 óráig a Bethlen utcán, a Hatvan utcától a Hunyadi utcáig, a Hunyadi utcán a Péterfia utcától a Bethlen utcáig, a Mester utcán a Csemete utcától a Bethlen utcáig, a Honvéd utcán a Bethlen utcától a Péterfia és a Viola utcáig, valamint a Bethlen utcán a Hunyadi utcától a Honvéd utcáig minden jármű forgalma tilos.
Augusztus 20-án 7 órától 13 óráig, valamint 19 órától 22 óra 30 percig – a tűzijáték idején – az Egyetem sugárúton minden jármű forgalma tilos.
Augusztus 20-án 7 órától 13 óráig a Bethlen utcán a Hunyadi utca és a Honvéd utca között, valamint az Egyetem sugárúton a Honvéd utca és Füredi utca között minden jármű forgalma tilos.
Augusztus 20-án – a karneváli menet elhaladásáig – előreláthatólag 7 órától 13 óráig a Füredi úton a Nádor utca és a Bem tér között minden jármű forgalma tilos.
Augusztus 20-án 19 órától – az utcabál időtartama alatt – augusztus 21-én hajnal 2 óráig az Egyetem sugárút - Nagy Lajos király tér és Egyetem tér közötti útszakaszán minden jármű forgalma tilos.
Augusztus 20-án 7 órától augusztus 20-án 13 óráig az Ibolya utcán a Bethlen utca és a Libakert utca között, illetve a Thomas Mann utcán az Interspar és Egyetem sugárút között, valamint a Komlóssy utcán minden jármű forgalma tilos.

A tiltott helyeken csak a külön engedéllyel rendelkezők és ott lakók közlekedhetnek.

Augusztus 20-án 7 órától 13 óráig, valamint augusztus 20-án 19 órától – a tűzijáték idején – 22 óra 30 percig a Nagyerdei körút – a Simonyi utca és Egyetem tér között –  lezárásra kerül. A gyalogos forgalom korlátozására nem kerül sor. A villamos közlekedés korlátozása 6 óra 30 perctől előreláthatólag – a karneváli menet elhaladásáig – 13 óráig, majd 21 óra 30 perctől 22 óra 30 percig történik.
Augusztus 20-án 7 órától előreláthatólag – a karneváli menet elhaladásáig – 13 óráig, valamint 19 órától 22 óra 30 percig a Nagyerdei körút – a Pallagi út és Egyetem tér között – , valamint a Pallagi út és a Nagyerdei körút kereszteződése le lesz zárva.
Augusztus 20-án 7 órától előreláthatólag – a karneváli menet elhaladásáig – 13 óráig, valamint 19 órától 22 óra 30 percig a Dóczi József utcán – a Békéssy Béla utca és Egyetem tér között – minden jármű forgalma tilos! A gyalogos forgalom korlátozására a Dóczy József utca és a Martonfalvi utca kereszteződésétől, a Dóczy József utca és a Komlóssy utca kereszteződéséig kerül sor.
Augusztus 20-án 22 óra 30 perctől augusztus 21-én hajnal 2 óráig – az utcabál idején – a Dóczy József utca –  a Bólyai utca és az Egyetem tér között –  le lesz zárva.
Augusztus 19-én 16 órától, augusztus 20-án 22 óra 30 percig a Nagyerdei körúton –  a Pallagi út és Ady Endre sugárút között – minden jármű forgalma tilos.

A lezárt területen csak a külön engedéllyel rendelkező járművek várakozhatnak, illetve közlekedhetnek.

Várakozási és megállási tilalmak:
Augusztus 17-én 12 órától előreláthatólag augusztus 20-án 22 óra 30 percig az Egyetem sugárúton – az Egyetem tér és Komlóssy utca között – megállni és várakozni tilos.
Augusztus 19-én 16 órától előreláthatólag augusztus 21-én 22 óráig a Piac utca mindkét oldalán – a Szent Anna utca és a Kossuth tér között – megállni és várakozni tilos.
Augusztus 19-én 16 órától előreláthatólag augusztus 20-án 12 óráig a Petőfi téren az Erzsébet utcától a Holló János utcáig, a Piac utcán a Holló János utcától a Szent Anna utcáig, valamint a Kossuth téren, a Kálvin téren, a Péterfia utcán, a Kálvin tértől a Hunyadi utcáig, továbbá a Hatvan utcán a Kossuth tértől a Pásti utcáig megállni és várakozni tilos.
Augusztus 19-én 16 órától augusztus 20-án 13 óráig a Déri tér mindkét oldalán, valamint a Múzeum utcán megállni és várakozni tilos.
Augusztus 19-én 16 órától augusztus 20-án 13 óráig a Bethlen utcán a Hatvan utcától a Hunyadi utcáig, a Hunyadi utcán a Péterfia utcától a Bethlen utcáig, a Mester utcán a Csemete utcától a Bethlen utcáig, a Honvéd utcán a Bethlen utcától a Péterfia utcáig és Viola utcáig, a Bethlen utcán a Hunyadi utcától a Honvéd utcáig megállni és várakozni tilos.
Augusztus 19-én 16 órától augusztus 20-án 13 óráig az Egyetem sugárúton– Honvéd utca és Füredi út, valamint a Füredi út és Egyetem tér között – , majd 13 órától a Füredi út és Egyetem tér között előreláthatólag 22 óra 30 percig, valamint az Egyetem sugárúton – a  Nagy Lajos király tér és Egyetem tér között – 22 óra 30 perctől augusztus 21-én hajnal 2 óráig megállni és várakozni tilos.
Augusztus 19-én 16 órától augusztus 20-án 12 óráig a Bajcsy Zsilinszky utcán a Piac utcától a Pásti utcáig, a Darabos utcán a Hunyadi utcától a Kálvin térig, a Füvészkert utcán, valamint a Múzeum utcán, a Füvészkert utcától a Déri térig megállni és várakozni tilos.
Augusztus 19-én 16 órától augusztus 20-án 22 óra 30 percig a Bolyai utcán – a Hatvan István utca és Dóczy József utca között – megállni és várakozni tilos.
Augusztus 19-én 16 órától augusztus 21-én hajnal 2 óráig a Dóczy József utcán – az Egyetem tér és Békéssy Béla utca között – , illetve az Egyetem szervizútján, a Dóczy József utcáról megközelíthető parkolóhelyeket megállni és várakozni tilos.
Augusztus 19-én 16 órától augusztus 20-án 22 óra 30 percig a Nagyerdei körúton –  a Simonyi út és Egyetem tér között – , valamint a Nagyerdei körúton –  az Egyetem tér és Pallagi út között – , ideértve a Debreceni Egyetem szervizútja mellett kialakított várakozóhelyeket megállni és várakozni tilos.
Augusztus 19-én 20 órától augusztus 20-án 22 óra 30 percig a Nagyerdei körút Pallagi út és Ady Endre sugárút közötti szakasza közforgalom számára megnyitott magánterületként funkcionál, a területre külön engedéllyel rendelkező járművek, illetve a DKV Zrt. járművei hajthatnak be. A lezárt területen a KRESZ szabályok érvényesek, az adott útszakaszon megállni és várakozni tilos.
Augusztus 19-én 16 órától augusztus 20-án 22 óra 30 percig a Martinovics utcán megállni és várakozni tilos.

A virágkarnevál miatt korlátozott területek kivételével a város teljes területén, ahol a várakozást „Várakozni tilos!" közúti jelzőtábla tiltja, a tilalom feloldásra kerül! A „Megállni tilos!„  jelzőtáblák hatálya érvényben marad!

[Beillesztett cikk: Minden, amit tudni kell az ünnepi, debreceni tömegközlekedésről]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Nagy Márton közölte, a Magyar Postára a jövőben is szükség lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.