Hirdetés

A villamos vezetője okozta a debreceni tömegszerencsétlenséget

civishir.hu

2019.08.15. 14:18

A villamos vezetője okozta a debreceni tömegszerencsétlenséget
A baleset következtében a villamos kisiklott. (Fotó: Cívishír)

Egy nő maradandó sérüléseket szenvedett.

Hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk 2018. június 6-án 17 óra 25 perckor egy helyi járatú autóbusz és egy villamos karambolozott a Piac és Kossuth utcák kereszteződésében. Az ütközés következtében tizenhárman megsérültek, a villamos kisiklott, a járművekben több tízmillió forintos kár keletkezett. A sérültekkel az eset után közvetlenül, a Kenézy Gyula kórházban sikerült váltanunk pár szót. Többen azt mondták, a busz sárga jelzésen haladt át, a villamos pedig gyorsan haladt, nem lassított. A rendőrség munkatársai a baleset másnapján a helyszínen rekonstruálták az eseményeket, méterről méterre végigfényképezték a Kossuth, Piac és Széchenyi utcák kereszteződését, azt is dokumentálva, a két sofőr mit észlelhetett a délutáni órákban, jó látási viszonyok mellett bekövetkezett baleset idején.

A Cívishír érdeklődésére a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője augusztus 15-én azt közölte, maradandó fogyatékosságot és tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt igazságügyi szakértők bevonásával folytattak büntetőeljárást.

A nyomozás adatai szerint 2018. június 6-án 17 óra 30 perc körül Debrecenben, a Piac utcán a Kálvin tér felől a Miklós utca irányába közlekedő villamos vezetője a Piac és Széchenyi utcák kereszteződésében kihelyezett forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzése ellenére behaladt a kereszteződésbe, ahol összeütközött a Széchenyi utcán – a Tisza Kálmán utca felől a Kossuth utca irányába – közlekedő autóbusszal.

A baleset következtében az autóbuszon utazók közül egy nő maradandó, egy férfi és egy nő súlyos, míg hatan könnyű sérülést szenvedtek. A villamost vezető férfi és egy utasa súlyosan, míg további két személy könnyebben sérült meg. A Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a villamos vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta a Debreceni Járási Ügyészségnek.

Fogarasi Renáta

DebrecentömegszerencsétlenségDKV Zrt.

Szóljon hozzá!

Hirdetés