Hirdetés

Valami különlegesség készülődik a Békás-tónál

Cívishír

2019.07.15. 18:52

Valami különlegesség készülődik a Békás-tónál
Trikócsíkokból ékszerek… (Fotó: Campus Art, Facebook)

Ne lepődjenek meg, ha az átlagosnál több művész jut egy négyzetméterre Debrecen közkedvelt pihenőhelyén.

Hirdetés

Az idei Campus Fesztiválon – új kezdeményezésként – két napig főszerepet kap a művészet. Idén mutatkozik be első alkalommal az ingyenesen látogatható Campus Art a Békás-tónál, ahol mindenki kipróbálhatja, melyik művészeti ág a leginkább testhez álló számára.  

A július 19-én és 20-án 14 órától 20 óráig tartó Campus Art-on egy sor hazai művészeti közösség lesz jelen, az ő segítségükkel kipróbálhatók a képző-, ipar-, zene, szín- vagy táncművészet fogásai, de bele lehet kóstolni a média design vagy a fotózás világába is. 

A kezdeményezéshez a Csokonai Színház is csatlakozott, a standunknál megmutatják, hogy a színészek mellett milyen sokféle művészember dolgozik a teátrumban az operaénekesektől a jelmez- és díszlettervezőkán át a koreográfusokig.

Néhány lehetőség:

  • A zero waste és a továbbhasznosítás jegyében két workshoppal is készül Maminvent. Július 19-én (pénteken) trikócsíkokból lehet ékszereket, de akár labdatartó hálós cekkert is készíteni. Szombaton mindenféle színű, vastagságú és mintájú bőrhulladék közül választhatják ki a kedvenceteket, amiből apró tárgyak és ékszerek születhetnek.
  • A Campus Art-on elkészíti saját pólószatyrát: hozza el kedvenc, de már hordhatatlan pólóját, hogy a műanyagmentes július jegyében újjászülessen. A workshopot keressék a Design Street-en a Békás tónál, Gizusproduct standjánál mindkét nap 15 órakor.
  • Fiatal feltörekvő és már ismert tervezők munkáit, alkotásait nézhetik, vásárolhatják meg a lehető legideálisabb ár-érték arányban a Campus Art-on. Üvegből készült ékszerek, selyemfestett kelmék, gyermekjátékok, textilbabák, bicikligumiból újrahasznosított kiegészítők, bőrműves táskák, vega bőrből készült táskák, nyári ékszerek és még számos kézzel készített különlegesség közül válogathatnak. 
  • A Csokonai Színház standjánál folyamatosan jelmezszínezővel, keresztrejtvényekkel, fotóparavánnal, jelmezpróbával, kelléknézegetővel és társasjátékokkal várják az érkezőket, 15 órától instant cirkusz, 16 órától éneklés, 17 órától színész gyorstalpaló, 18 órától drámajáték lesz a program. 
DebrecenCampus Art

Szóljon hozzá!

Hirdetés