Százezer fideszes indul meg augusztusban

2019.07.30. 13:37

Százezer fideszes indul meg augusztusban
Kósa Lajos (Fotó: mti)

A debreceni politikus szerint ők építkezni akarnak, az ellenzék pedig háborúzni.

Hirdetés

A kormánypártok a gyarapodást kínálják, míg az ellenzék csatatérré változtatná az önkormányzatokat - mondta Kósa Lajos a keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. A Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke kiemelte:

25 nap múlva indul az aláírásgyűjtés, a jelöltállítás a finiséhez érkezett. 

Kifejtette: arra számít, hogy mintegy 1200 polgármesterjelöltjük lesz, az ország négyötödében, 7,6 millióan választhatnak Fidesz-KDNP-s, vagy a kormánypártok által támogatott jelöltet. A Fidesz-KDNP saját polgármesterjelöltet 783 helyen indít, és 370 esetben nem ők a jelölők, de támogatják az indulót. Ez 1153 települést jelent - közölte. 

Minden megyei közgyűlésben lesz a kormánypártoknak listájuk, amelyeken mintegy 600 jelöltjük szerepel. Minden budapesti kerületben elindulnak polgármesterjelöltjeik, a 20. és 23. kerületben a kormánypártok támogatásával száll ringbe az induló, a többi kerületben a kormánypártok saját jelöltjei mérettetik meg magukatKérdésre elmondta:  

100 ezer aktivistájuk segíti a kampányt augusztus 23-tól

lesz országjárás is, és azon a miniszterelnök is részt vesz majd. Jelezte: a nagyobbik kormánypárt tisztújító kongresszusát szeptember végén tartja.

Kósa Lajos kérdésre azt is elmondta: választási kampányban nem szerencsés parlamenti ülést tartani, s ha elő is fordult, hogy összehívták az Országgyűlést, akkor annak konkrét oka volt. Most nincs olyan törvényi kötelezettség, aminek ne feleltek volna meg, és ami indokolna ülésezést. 

Ön kire szavaz a 2019-es önkormányzati választáson Debrecenben?

A Fidesz jelöltjeire

0%

A Jobbik-Momentum-LMP szövetség jelöltjeire

0%

A DK-MSZP-Szolidaritás-Párbeszéd jelöltjeire

0%

A Civil Fórum jelöltjeire

0%

Senkire, nem megyek el szavazni

0%

 

választásönkormányzat

Szóljon hozzá!

Hirdetés