Hirdetés

Rendőrség a Campusról: előtted bontsák ki az italt!

civishir.hu

2019.07.16. 16:36

Rendőrség a Campusról: előtted bontsák ki az italt!

A telefon gyorshívójának beállítsa is sokat jelenthet. Tanácsok a debreceni fesztiválra készülőknek.

Hirdetés

Idén is rendőrök segítik a július 17-én kezdődő debreceni fesztivál biztonságának fenntartását. A rendezvény nagy népszerűségének köszönhetően, és a magas látogatói létszámra való tekintettel a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közrend és a közbiztonság fenntartására a program egész ideje alatt. Fontos, hogy a fesztiválon résztvevők figyeljenek magukra, egymásra és vagyontárgyaikra is.

Hét jó tanács a Campus Fesztiválon részt vevőknek

1. Ha csak lehet, ne egyedül menj a fesztiválra! A csoportban pedig beszéljétek meg előre, hogy „ki, kire fog vigyázni”, kire figyel oda.
2. Ha mégis úgy alakul, hogy egyedül mész a fesztiválra, keresd azokat a helyeket, ahol olyan emberek vannak, akiktől segítséget kérhetsz, ha szükséges!
3. Legyen terved arra az esetre, ha baj lenne: kit hívsz, hova mész, hogyan veszed fel a kapcsolatot másokkal. Hasznos lehet a telefonod gyorshívójába elmenteni azokat a számokat, amelyeket egyetlen mozdulattal felhívhatsz.
4. Vagyontárgyaidra (mobiltelefon, fényképezőgép, stb.) fokozottan figyelj, soha ne hagyd őrizetlenül!
5. Ha látsz valakit, aki bajban van, vagy úgy érzed, hogy veszélybe sodorja magát, segíts neki! Sokszor már az is elég, ha segítséget hívsz hozzá.
6. Soha ne fogadj el ismeretlenektől semmilyen italt, ételt, tablettát, gyógyszert, kábítószert! Olyan italt igyál, amit te vettél, amit előtted bontottak ki, amit előtted töltöttek a poharadba, és láttad, hogyan készült!
7. Baj esetén fordulj bizalommal a fesztivál környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz, vagy tegyél bejelentést a rendőrség 107-es, 112-es segélyhívó számain.

FONTOS, hogy senki ne üljön volán mögé, ha szeszes italt fogyasztott!

Szóljon hozzá!

Hirdetés