Hirdetés

Hirdetés

Nappal filmet forgat, éjjel él

civishir.hu

2019.07.18. 16:06

Nappal filmet forgat, éjjel él

A színpadon még mindig vad, de szemtől szemben nagyon szelíd volt Péterfy Bori a debreceni fesztiválon.

Hirdetés

Hirdetés

A Cívishír interjúja egy édesanyává vált éjjeli denevérrel.

Kiveszem a kezem a farzsebemből, a másikban Chardonnay, belehajolok valakinek a hajába, és Borival dúdolom, hogy Labamba. Előző életében biztosan denevér volt. Nem tudom, mennyi délelőttöt tölt a kádban, mennyit alszik nappal, de éjjel nagyon is él. Bori, te vagy a kulcs a kilincs alatt, te vagy a fütty a madárban. A lányok, hogyha megjössz, nagyon szeretnek. Ruhád villog, lezárt szemhéjad vászon. A koncert pedig egy hosszú álom.

Cívishír: Ennyi idő után is energiával tele beleugrani a tömegbe!
Péterfy Bori: Nem könnyű, valóban. Főleg így nyáron. Ráadásul ugyebár van egy másik szakmám is, így ma éjjel nem is alszom. Reggel pedig már kezdődik a forgatás.

Cívishír: Nocsak, új klip?
Péterfy Bori: Nem. Egy RTL-es sorozatban fogok játszani. De inkább nem árulok el még semmit. Viszont ez a tempó így elég kemény. Egy ekkora pici országban csak a köröket lehet róni. Tehát egy underground zenekarnak sokkal kisebb a piaca. Sokszor mi is úgy érezzük, hogy kiégünk. Hogy kicsit reménytelen a helyzet, de aztán egy jó koncert és a jó közönség visszaadja a lelkesedést.

Cívishír: Családanyaként még fárasztóbb.
Péterfy Bori: Próbálom úgy kitalálni az életem, hogy mindenhol ott tudjak lenni. Néha valóban idegőrlő, hiszen gyorsan kell a szerepeket váltogatni. Ugyebár most lett vége a koncertnek, reggel forgatás, aztán sietek haza, mert a kisfiamnak holnap van a 8. születésnapja.

Cívishír: Pörgősnek ismertünk meg; szerintem élvezed is ezt.
Péterfy Bori: Igen, a nehézsége mellett nagyon-nagyon jó dolgok történnek velem ebben a műfajban. A színházhoz képest a rock and rollnak óriási előnye, hogy sokat ad vissza. Tehát egy előadással szemben a koncerten tombol a közönség. És ez nyilván engem is tölt.

Cívishír: Ez sugárzik a fellépéseteken. Talán egyszer fordult elő, hogy fáradtak voltatok. A Lovardában, régen. Emlékszel?
Péterfy Bori: Erre tisztán emlékszem. Egyébként rád is az első sorokból. Szóval, vagy 10 éve lehetett. Előtte Miskolcon volt fellépésünk, és rettentően fáradtak voltunk. El is késtünk a saját koncertünkről. De ez egyszeri alkalom volt, itt mindig jó bulik voltak. Sőt, a top koncertélményünk épp itt volt a Campuson két évvel ezelőtt. A debreceni közönség isteni. Amióta vannak fellépéseink Roncsbárban, az a klubszezon egyik csúcspontja. 

Cívishír: Remélem van tervetek a jövőre, és nem álltok le.
Péterfy Bori: Épp az új lemezt készítjük. Plusz holnap jön ki egy új klipünk. Tulajdonképpen egy mash-up, a Hősökkel közösen csináltuk. Gyakorlatilag reklám egy telefongyártó felkérésére, az ő készülékükkel rögzítettük a klipet. Szóval vannak tervek, vannak célok. Tartsatok velünk a jövőbe!

Hajnal László

Péterfy Bori

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.