Nagy vadászat kezdődött meg Debrecenben

2019.07.29. 17:02

Nagy vadászat kezdődött meg Debrecenben
Vannak nagyon modern, szinte szállodai kényelmet biztosító kollégiumi szobák , ezekre pályáznak a legtöbben (Fotó: unideb.hu)

Izgalmas hetek várnak sokakra.

Hirdetés

Elindult a kolivadászat: a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatói már jelentkezhetnek az intézmény négy városban található kollégiumaiba. Az egyetem 1460 férőhelyet tart fent a gólyák részére, akik augusztus 9-ig pályázhatnak a kollégiumi férőhelyekre.

A felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetését követően újabb izgalmas hetek várnak azokra, akik szeptembertől a Debreceni Egyetemen (DE) folyatják tanulmányaikat. Sokan szeretnének bejutni az intézmény korszerű, és az albérleteknél sokkal kedvezőbb összegért elérhető kollégiumaiba: Debrecenben 11, Hajdúböszörményben, Nyíregyházán és Szolnokon egy-egy kollégium várja a diákokat. Ez utóbbi augusztus 1-től tartozik a debreceni intézményhez, mivel a Neumann János Egyetem szolnoki Gazdálkodási Kara beolvad a Debreceni Egyetembe.

Az elsőévesek kollégiumi felvételi eljárása július 24-én kezdődött. A gólyák a koli.unideb.hu honlap megfelelő menüpontjában kitöltött, onnan kinyomtatott és szociális igazolásokkal ellátott pályázatukat postán küldhetik be augusztus 9-ig. A benyújtott kérelmekről augusztus 15-én dönt a Debreceni Egyetem Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottság.

Az elsősök csak szociális helyzetük alapján, a benyújtott igazolásokra kapott pontokkal pályázhatnak.

Szóljon hozzá!

Hirdetés