Hirdetés

Hirdetés

Itt az idő! Kaszát ragadnak Hajdúnánáson!

2019.07.03. 11:01

Itt az idő! Kaszát ragadnak Hajdúnánáson!
(Fotó: Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal))

A verseny után következhet a szórakozás.

Hirdetés

Hirdetés

  • Időpont

    2019.07.06. 10:30

  • Helyszín

    Aratóverseny Hajdúnánáson

  • Jegyár

    ingyenes

Immár tizenegyedik alkalommal találkoznak a hajdúnánási Nyakas-farmon a környék kertbarát körei, a civil szervezetek a Hajdúnánási Hagyományörző Aratók Találkozóján. A széleskörű összefogással megvalósuló programot július 6-án, szombaton rendezik meg 10.30-tól. Az eseménynek, mint eddig mindig, most is Nyakas András és felesége ad otthont és látja vendégül a vendégsereget a Polgári útfélen levő birtokán.

Az aratónapra több mint 10 csapat nevezett, köztük Hajdúnánás egyik testvérvárosa, a lengyelországi Ustron is, amelynek képviselői szintén kaszát vesznek kezükbe, s megmutatják, hogyan is néz ki egy tradicionális aratás. Üde színfoltja a rendezvénynek immár harmadik esztendeje Varga Gábor, aki

több ezer kilométert megtéve, Új-Zélandról érkezik Hajdúnánásra mint kaszás.

A nap legfontosabb mozgatóereje leginkább a közös munka, a jó hangulat, a nóta, egyszóval egy jó kis fesztiválhangulat, amiért érdemes lesz megtenni néhány kilométert. Délben a jóízűen elfogyasztott étkek után már a szórakozásé lesz a főszerep, a hagyományőrző csoportok dalosai egymást váltják a nagy sátor színpadán.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.