Hirdetés

Imádni fogják a gyerekek a debreceni állatkert új lakóit

Cívishír

2019.07.03. 11:28

Imádni fogják a gyerekek a debreceni állatkert új lakóit
Az egyik kanca (Fotó: Nagyerdei Kultúrpark)

Az északi szigetekről származó lófajtával egy régi hagyományt élesztenének fel.

Hirdetés

Hirdetés

Mostantól Európa egyik legősibb lófajtájával is testközelből találkozhatnak a cívisváros állatkertjébe látogatók, hiszen a napokban két shetlandi póni kanca érkezett Debrecenbe – jelentette be július 3-án Nagy Gergely Sándor. A Nagyerdei Kultúrpark ügyvezetője elmondta, a sötétpej pónik már birtokba is vették új lakóhelyüket, ahol remekül érzik magukat.

Az eredetileg köves, sziklás, zord éghajlatú Shetland-szigetekről (Skócia) származó pónit főként hátas és málhahordó állatként hasznosították. Betegségekkel szemben különösen ellenálló, gyorsan regenerálódó és hosszú élettartamú faj, így akár 30-35 évig is élhet. Ismertetőjegyei közé tartozik kitartása, robusztus testfelépítése. Fejük kicsi és arányos, fülei aprók, szemei pedig nagyok, intelligenciát és élénk temperamentumot sugárzóak. Első lónak a legmegfelelőbb: jóindulatú természete teszi a gyerekek igazi játszótársává.

Az állatkert célja a pónik érkezésével – tette hozzá Nagy Gergely Sándor –, hogy feléllesszék a nagy múlttal rendelkező intézmény gazdag lovas hagyományait. Így augusztustól újra elérhető lesz a gyermekek egyik nagy kedvence, a pónilovaglás.

Debrecenállatkertpóni

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.