Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben megnézheti az ország legjobb sajtófotóit

civishir.hu

2019.07.09. 09:12

Debrecenben megnézheti az ország legjobb sajtófotóit
(Fotó: Bódi Anett: A férfi formái)

A tárlat ingyenesen látogatható.

Hirdetés

Hirdetés

A hagyományokhoz híven Budapest után először Debrecenben látható a Magyar Sajtófotó Kiállítás, amelyet már 37. alkalommal hirdettek meg. Az esemény a fotóriporteri szakma legnagyobb hazai seregszemléje. A nyílt pályázatra amatőr és hivatásos fotográfusok egyaránt beküldhetik képeiket, melyeket tekintélyes magyar és külföldi szakemberekből álló zsűri bírál el. A díjazott képekből, illetve a kurátor által megnevezett további fotókból összeállított tárlat minden évben sok látogatót vonzó, magas presztízsű esemény.

A pályázat hagyományos kategóriáiba hírképekkel, képriportokkal, portrékkal, a művészeti- és kulturális életet bemutató képekkel, sportfotókkal és a társadalmi jelenségeket, a felszínen sokszor nem-, vagy alig látható valóságot is megmutató, néha nyers, fájdalmas képekkel pályáznak a fotográfusok.

Van a pályázatnak egy nagyon népszerű és látványos kategóriája, amelybe a világszerte igen elismert, sikeres természetfotósok küldik be, sokszor bravúros, mindig látványos, figyelemfelkeltő felvételeiket. Az előző felsorolásban mégsem szerepelt a természetfotók kategóriája azért, mert a megszokott kategóriadíjakon kívül ezek a képek eddig nem álltak versenyben a fődíj megszerzéséért, de a vártnál több olyan felvétel érkezett, amely a környezeti jelenségeket, elsősorban a felmelegedést és a szennyezést mutatja be. A hatás nem maradt el, hiszen a pályázat történetében először olyan fotósorozat nyerte a nagydíjat, amely tágabb környezetünk, az egész Föld egy igen fontos jelenségét ábrázolja.

A 37. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíjasa: Radisics Milán (szabadfoglalkozású): Hogyan formálja a víz a Földet

Az idei Sajtófotó Kiállítás kísérőrendezvénye az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület által szervezett Bihari Fotóriporterek Kiállítása. 

Mindkét kiállítás megnyitója július 10-én, szerdán 17 órakor lesz a Kölcsey Központban, és augusztus 6-ig ingyenesen tekinthető meg nyitvatartási időben, naponta 9 és 18 óra között.
DebrecenMagyar Sajtófotó Kiállítás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.