Hirdetés

Debrecen kap még 8,6 milliárdot a kormánytól

Index, MTI

2019.07.12. 16:27

Debrecen kap még 8,6 milliárdot a kormánytól
Varga Mihály (Fotó: mti)

Elfogadták a költségvetést!

Hirdetés

Elfogadta az országgyűlés a 2020-as költségvetési törvényt, benne debreceni vonatkozású tételekkel. A kormány nagy reményeket fűz a BMW debreceni 320 milliárd forintos beruházásához, ezt bizonyítja egy módosító javaslat.

"A módosító javaslat a debreceni autóipari központ kialakításához biztosít 8698,5 millió forint forrást. A központban komplex oktatási fejlesztés keretében helyet kap a szakképzés infrastrukturális fejlesztése, a német iskola kialakítása, valamint a Debreceni Egyetem infrastrukturális és humánerőforrás fejlesztése"

– olvasható a javaslatban.

Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelte: a jövő évi büdzsé lényegében minden területre több forrást biztosít. A büdzsé középpontjában a gyermeket vállaló és nevelő családok állnak, a családvédelmi akcióterv végrehajtásához minden szükséges forrás rendelkezésre áll. Jövőre a családok támogatása csaknem 2228 milliárd forintra nő, amely így mintegy két és félszerese a 2010. évi összegnek.

Az elfogadott módosító javaslatok tovább növelték az oktatás, a kultúra, a szabadidős tevékenységek és a turisztika támogatására szánt költségvetési forrásokat, miközben nem veszélyeztetik sem a kitűzött, minden korábbinál alacsonyabb 1 százalékos GDP-arányos hiánycélt, sem pedig az államadósság további csökkentését.

DebrecenParlamentköltségvetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés