Hirdetés

Hirdetés

Csúcssikert ért el Londonban Debrecen és a Richter

civishir.hu

2019.07.02. 15:51

Csúcssikert ért el Londonban Debrecen és a Richter

Folyamatos a városban a gazdasági fejlődés.

Hirdetés

Hirdetés

Rangos nemzetközi díjjal ismerték el a debreceni gazdaság eredményeit. A londoni alapítású Emerging Europe-díj harmadik helyezése azt mutatja, hogy Debrecen az elmúlt évek folyamatos gazdasági fejlődésének köszönhetően napjainkra eljutott oda, hogy a feltörekvő európai régiók közül az egyik legvonzóbb befektetési célponttá vált. A nemzetközi gazdasági seregszemlén a Richter Gedeon gyógyszergyár debreceni üzemének teljesítményét Az Év K+F projektje kategóriában első díjjal jutalmazták.

A londoni alapítású díjat azok a városok nyerhetik el, amelyek a feltörekvő európai régiók közül a legjobbaknak bizonyulnak. Debrecen tehát azért részesülhetett most ebben az elismerésben, mert napjainkra a közép – és délkelet-európai régió egyik legvonzóbb befektetési célpontjává vált.

Papp László, Debrecen polgármestere a díj kapcsán kiemelte: – Jelentős sikerről van szó, hiszen Debrecennek 6-700 ezres lakosú városok mezőnyben sikerült a harmadik helyezést megszerezni. Köszönöm a város gazdasági szereplőinek, hogy hozzásegítettek bennünket a díjhoz.

Az Emerging Europe-díj Az év K+F projektje kategóriában a Richter Gedeon gyógyszergyár, debreceni üzemének közreműködésével első helyezést ért el.

Bogsch Erik, a Biotechnológia fejlesztési és termelési terület igazgató-helyettese a díj kapcsán kifejtette: –Itt, Debrecenben működik Közép-Európa egyetlen biotechnológiai üzeme. Több mint 300 embernek adunk munkát. Örülünk, hogy teljesítményünkkel hozzájárulhatunk Debrecen gazdasági sikereihez.

Galéria

Richter

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.