Hirdetés

Átlagon felüli tűzoltónk van Debrecenben!

katasztrofavedelem.hu

2019.07.09. 13:25

Átlagon felüli tűzoltónk van Debrecenben!

Erő, állóképesség,koncentráció, akarat.

Hirdetés

Hirdetés

Minden évben keresik az ország legsportosabb tűzoltóját, ezzel egy időben a környező országok tűzoltói is rajthoz állnak nyaranta. Június végén a magyar versenyzők mellett Csehországból, Németországból, Romániából, Szlovákiából, Lengyelországból is érkeztek Bükfürdőre tűzoltók.

Hajdú-Bihar megyét idén Györösi Sándor Máté őrmester képviselte, aki már rutinos versenyzőnek számít ebben a sportágban. Békés megyéből érkezett, ott kétszer indult, majd átkerült a Hajdúszoboszlói Katasztrófavédelmi Őrsre, így már Hajdú-Bihar megyét erősíti az utóbbi két évben. Máté a tűzoltói hivatás, sportban pedig a TFA mellett kötelezte el magát, hiszen elmondta: – Külső szemmel csak futkosásnak, kalapálásnak, cipelésnek tűnik, valójában ez tükrözi legjobban a tűzoltók munkáját! Fontos az erő, az állóképesség, a koncentráció és az akarat. A verseny fő nehézsége az akadályok közötti erő és idő megfelelő beosztása volt.

Az őrmester folyamatosan fejlődik, idén a legtöbb energiát a lépcsőfutásra és a vonszolásos gyakorlatokra fektette, amelynek meg is lett az eredménye, a feladatoknál ideje 20-25 másodpercet javult

Az élmezőnyből azonban lecsúszott, így a középmezőnyben végzett, mivel egy rossz taktikát követve, ereje elfogyott a véghajránál. A TFA nehézségét jól mutatja, hogy a 139 induló versenyzőből 96-an tudták befejezi a versenyt. Az őrmester már ki is elemezte az idei versenyt, fejben felépítette edzéstervét, így egy kis pihenés és persze tűzoltás után egy új taktikával, de a régi lelkesedéssel vág neki a felkészülésnek. Máté nem titkolt vágya, hogy a bajtársaival, egy erős csapattal a 2020-as TFA-HUNGARY-t meghódítsák.

tűzoltóGyörösi Sándor Máté

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.