Hirdetés

A nagy debreceni bundázás története, amikor sztárok kerültek rács mögé

2019.07.21. 17:02

A nagy debreceni bundázás története, amikor sztárok kerültek rács mögé
Sallai Sándor volt a bűnbak (Fotó: Echo TV)

A DMVSC Baráti Kör nem bízta a véletlenre.

Hirdetés

Válogatott futballsztárok is kerültek rács mögé a híres Debrecen–Honvéd bundameccs után, 1988-ban. A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában eleveníti fel a történetet, amelyben komoly szerep jut egy csomagtartónyi libamájnak is. 

1986-ban április 26-án játszották a bajnokság utolsó fordulóját, amelyen a már biztos bajnok Honvéd utazott Debrecenbe (különrepülővel oda-vissza!). A hazaiaknak egy pontra volt szükségük a bennmaradáshoz, és semmit sem bíztak a véletlenre, a DMVSC Baráti Kör 600 ezer forintot kínált fel a fővárosi játékosoknak a békés döntetlenért. A végeredmény 1–1 lett. Az összeg tisztára mosásáért a debreceni játékosokkal hamis prémiumkifizetési jegyzőkönyvet írattak alá, de közülük senkit sem meszeltek el, csupán megrovást kaptak, mert nem tudtak a megvesztegetésről.

Annál inkább elővették a Honvéd játékosait.

Sallai Sándor volt egyértelműen az ügy legnagyobb vesztese, miután vele játszatták el a bűnbak szerepét, önhibáján kívül, debreceni múltjának köszönhetően vált főszereplővé. Elismerte, hogy ő volt a kontaktszemély, neki adta oda a 600 ezer forintot Szűcs Sándor, a DMVSC korábbi szakosztályvezetője. Sallai az ügy végleges lezárásáig nem kaphatta vissza a játékengedélyét, ez pedig derékba törte karrierjét, csaknem három évet volt kénytelen kihagyni.

 

bunda

Szóljon hozzá!

Hirdetés