Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Fidesz nem bízza a véletlenre Balmazújvároson

| 2019. 07. 26. | 18:30:00
Nehézsúlyú polgármesterjelöltet állítottak, a képviselők felét is lecserélnék.
A Fidesz nem bízza a véletlenre Balmazújvároson
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Július 26-án délután sajtótájékoztató keretében mutatták be a párt október 13-i önkormányzati választásokra készülő csapatát: Koroknai Imre személyében a Fidesz ezúttal fajsúlyos polgármesterjelöltet állít.

Mint ismert, a várost 2014 óta irányító Veres Margit korrupciós botránya miatt lemondani kényszerült, így 2018. augusztus 12-én időközi polgármester-választást tartottak Balmazújvároson, amit meglepetésre a független Hegedűs Péter nyert, igaz, senki nem számított rá, hogy egy helyben is alig ismert jelölttel próbálkozik akkor a Fidesz.

Bejáratott ember

Koroknai Imre köztiszteletben álló, sikeres vállalkozó, aki a helyi Fidesz szervezet egyik alapítója. 2010 óta tagja a képviselő-testületnek, a jelenlegi a harmadik ciklusa alpolgármesterként, ötödik éve a megyei közgyűlés tagja.

Ezúttal a Fidesz helyi tagsága, majd a megyei választmánya is Koroknai Imre indulása mellett tett hitet,

sőt a polgármesteri jelöltség mellett a párt megyei listájának előkelő negyedik helyét is megkapta, így várhatóan a megyei közgyűlésben is folytathatja a munkát.

[Beillesztett cikk: Debreceni 21-es: Koroknai Imre. Közlekedés, Fidesz, foci, motorozás, eszem-iszom]

Mint a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, tavaly augusztustól számítva nehéz egy év van mögöttük,

„visszaesett a város lendülete, fontos lenne újra elkapni a települést 2006 óta jellemző ritmust”.

A polgármesterjelölt szerint az egyik fő cél „visszaállítani a munkát segítő, békés közhangulatot”. Ő maga megosztottságot érzékel, szerinte a legtöbb esetben alaptalanul bírálják a fideszes képviselők munkáját, a helyi ellenzék pedig olyan képet fest róluk, mintha ők lennének a város ellenségei. – Egyéges képviselői munkával biztosítani a fejlesztések felgyorsítását – nevezte meg programja vezérgondolatát, utalva arra, hogy mintegy 2,6 milliárd forint elnyert pályázati forrás (útépítések, belvízi védekezés, uszodaépítés, energetikai beruházások stb.) kapcsán csúszik a projektek megvalósítása. 

A választás tétje a visszafejlődés megállítása - így Tiba

Hasonlóan vélekedett a sajtótájékoztatón Tiba István, a térség országgyűlési képviselője, aki úgy látja, a választás tétje a visszafejlődés megállítása. A politikus komoly problémának nevezte, hogy a „polgármester és az érdekköre igyekszik mindenkit mindenkivel összeugrasztani”.

Ezzel a csapattal vág neki a Fidesz-KDNP a választásnak

Az összes választókörzetet nyerik, most is erre készülnek

2014-ben (2006 óta ez rendre így van – szerk.) mind a nyolc egyéni körzetben fideszes jelölt nyert, közülük ezúttal négyen újrázhatnak: Varga László, Blaskó Sándor, Szarvas Endre és Csonka-Kis Pál.

Berettyán Sándor, Gacsályi Ibolya, Nagy Tamás és Szabó Balázs

új arc lehet az újvárosi közgyűlésben. Kiválasztásukkor nem a Fidesz-tagság volt az elvárás, hanem a helyben ismert és elismert, a saját területükön, szakmájukban már bizonyított, szakmailag felkészült jelöltek állítása.

Képviselőjelöltek az önkormányzati választókörzetekben

1-es: Csonka-Kis Pál három ciklus óta önkormányzati képviselő, számára „nincsenek jobb és bal oldali emberek”, a körzetét képviselné, függetlenként, de a Fidesz-KDNP színeiben.
2-es: Szarvas Endre négy ciklus óta önkormányzati képviselő, amivel e tekintetben rangidős. Sváb gyökerű pedagógus, a Németfalu városrész képviselője, az utolsó megmérettetésére készül.
3-as: Berettyán Sándor 25 éves tapasztalattal bír az önkormányzatiság területen, intézmény-üzemeltetési és városgazdálkodási vezetőként is dolgozott.  Érdekesség, hogy két fia, Nándor és Sándor is színészek, a Nemzeti Színház tagjai.
4-es: Varga László a harmadik ciklusát tölti képviselőként, az önkormányzat pénzügyi, mezőgazdasági és könyezetvédelmi bizottságának elnöke. Mezőgazdász-kertészmérnök, de elsősorban szaktanácsadó, ebben a szerepében sokfelé megfordul.
5-ös : Gacsályi Ibolya a helyi Fidesz egyik motorja, több választási kampány aktív részese. Védőnőként dolgozik. 
6-os: Nagy Tamás az Újtelep városrészen indul, ahol több évig élt, s ahová családilag ma is kötődik. Az ottani útfejlesztéseket tartaná a legfontosabbnak.
7-es: Szabó Balázs pedagógusként dolgozik a helyi általános iskolában, a gimnáziumban pedig óraadó, továbbá a Bozsik-program körzeti szervezője.
8-as: Blaskó Sándor szintén a harmadik ciklusát tölti, a Szigetkert képviselője.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.