Hirdetés

358 debreceni gyerek kap ebédet a nyáron

civishir.hu

2019.07.03. 14:41

358 debreceni gyerek kap ebédet a nyáron

Rászorulók igényelhették.

Hirdetés

Hirdetés

Július 1-től augusztus 30-ig összesen 44 munkanapra biztosítja az ingyenes étkezést a bölcsődés, óvodás, iskolás, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű kiskorú gyermekek részére az önkormányzat. Debrecenben 358 gyermek részére kérték biztosítani az étkezést a nyári szünet időtartama alatt.

Komolay Szabolcs alpolgármester közölte továbbá: – A gyermekfelügyelet a nyári szünet alatt is biztosított mind a hátrányos, mind a nem hátrányos helyzetű gyermekek számára. Hat óvoda biztosítja július 15. és augusztus 23. között, az óvodai zárvatartás alatt az ügyeletet, az ügyeletre május végéig lehetett jelentkezni. Összesen 694 óvodás jelentkezett, az első héten 500 gyermeket, az utolsó héten közel 300 gyermeket várunk. Az ügyeletes óvodák költségvetésében biztosított az óvodai ügyelet fedezete, a szülők számára tehát ez ingyenes, az étkezés ugyanannyiba kerül, mint a nevelési évben.

Az általános iskolás korúak nyári gyermekfelügyeletét az idén is a Gyermekvédelmi Intézmény biztosítja a Hatvani István Általános Iskolában július 2. és augusztus 16. között, a jelentkezéseket június 15-ig lehetett leadni. Hetente közel 190 gyermek várható, augusztusban kevesebb az igénylő. A Gyermekvédelmi Intézmény költségvetésében a város több mint 4 millió forintot biztosít erre a feladatra. A nyári gyermekfelügyelet alatt szakemberek, önkéntesek, és civil szervezetek változatos programokat kínálnak a gyermekeknek a helyszínen. Emellett a városi bál bevétele - Debreceni Karitatív Testület döntése alapján - lehetőséget nyújt arra, hogy a Dorcas Campingbe és az állatkertbe is ellátogassanak a résztvevők.

A szülők számára az iskolai szünet alatti gyermekfelügyelet ingyenes, az étkezésért ugyanannyit kell fizetni, mint a nevelési évben.
gyermekétkeztetésKomolay Szabolcs

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.