Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem elégedett ítéletével a csaló banda egyik tagja

| 2019. 06. 30. | 12:33:00
Debrecenben is próbáltak pénzhez jutni.
Nem elégedett ítéletével a csaló banda egyik tagja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint első-, másod-, és harmadrendű vádlott 2013-ban és 2014-ben folyószámlát nyitott egy nyíregyházi pénzintézetnél, amely folyószámlához A-hitelkeretet is igényelt. A folyószámla megnyitását megelőzően megállapodtak ötödrendű vádlottal, hogy egy cég ügyvezetőjeként a bank megtévesztése érdekében munkaviszony és rendszeres jövedelem látszatát keltve a cég „papíron” munkaviszonyt létesít a vádlottakkal. A folyószámlákra a megállapodásnak megfelelően hatod- illetve hetedrendű vádlott fizetett be különböző összegeket, amelyeket aztán munkabérként át is utaltak a vádlottak számláira. A „béreket” a vádlottak minden alkalommal fel is vették.

Ezt követően igénybe vették a 200 és 400 ezer forint közötti A-hitelkereteket, amelyeket a visszafizetés szándéka nélkül ki is merítettek.

Elsőrendű vádlott ezt követően Miskolcon is megpróbált hasonló módon pénzhez jutni, azonban a bank visszavonta a hitelkeretet. Negyedrendű vádlott egy debreceni pénzintézetnél próbált meg hasonló módon számlát nyitni és hitelkeretet kapni, azonban a bank vizsgálata során csalás gyanúja miatta elutasította az igénylését.

Az első fokon eljárt Miskolci Járásbíróság 2018 júniusában V. E. elsőrendű és B. A harmadrendű vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében és hamis magánokirat felhasználásának vétségében. Ezért elsőrendű vádlottat végrehajtásában 3 évre felfüggesztett 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 396 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte. Harmadrendű vádlottat 300 óra közérdekű munkára és 399 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte. F.M. másodrendű és Cs. D. negyedrendű vádlottat csalás vétségének kísérlete és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 3-3 évre próbára bocsátotta. B. J. ötödrendű vádlottat bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és bűnsegédként elkövetett csalás vétségének kísérlete, valamint bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.  F. J. hatodrendű vádlottat bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és bűnsegédként elkövetett csalás vétségének kísérlete miatt 90 napi elzárásra ítélte. S. J. hetedrendű vádlottat bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és bűnsegédként elkövetett csalás vétségének kísérlete miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette. A másodfokon eljárt Miskolci Törvényszék 2019 januárjában első- és harmadrendű vádlottakat az ellenük emelt hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatti vád alól felmentette. Hatodrendű vádlottat az ellene emelt bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatti vád alól felmentette. Egyebekben az elsőfokú ítéletet első-, harmad-, ötöd- és hatodrendű vádlottra nézve helybenhagyta. Az ítélet ellen az ötödrendű vádlott enyhítésért fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés