Hirdetés

Hirdetés

Nagy viharban volt világraszóló siker részese egy debreceni + FOTÓK!

2019.06.23. 09:08

Nagy viharban volt világraszóló siker részese egy debreceni + FOTÓK!
Munkában a Raffica legénysége (Fotók: Török Brigi)

Több rivális felborult, de a magyar hajón semmi sem fogott ki.

Hirdetés

Hirdetés

Magyarok nyerték a világhírű Genfi-tavi tókerülő vitorlás versenyt, a Bol d'Or-t, és a csapat egyik oszlopos tagja a debreceni Török László, szűkebb pátriánk egyetlen kiválósága ebben a kemény sportágban. A hajdúsági sportember a Raffica legénységét erősíti évek óta, és már ismerős számára a Genfi tó, hiszen korábban is volt már győztes csapat fontos embere, de ilyen nehéz dolga még talán sohasem akadt.

A Bol d’Or tókerülő verseny az egyik legjelentősebb nemzetközi belvízi vitorlás verseny a Kékszalag, a német Rund um és az olasz Centomiglia mellett.

A légvonalban 123 kilométer hosszú tókerülő pályán Török Lászlóék dolgát brutális vihar nehezítette, ők azonban túlélték a megpróbáltatásokat, nem úgy, mint több vetélytársuk, akik egyszerűen beleborultak a vízbe, és bár szerencsére senki sem sérült meg, kiszálltak a győzelemért zajló harcból.

Király Zsolt kormányos 14 fős legénysége a tó közepénél egy átvonuló zivatar heves viharában túlélő üzemmódra váltott. A vitorlákat időben lehúzva, a hajót a heves széllökések és jégeső közepette stabilan tartva vesztegelt, ami okos döntésnek bizonyult.

A szél csendesedésekor az időközben eléjük került hajókat a hátralévő harminc kilométeren megelőzték a magyarok, és az egytestű hajók kategóriájában elsőként értek célba! A Rafficának ez már a negyedik sikere a híres svájci viadalon, amelyet idén a 81. alkalommal rendeztek meg.

 

Galéria

SvájcVitorlázó

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.