Hirdetés

Hirdetés

Jó hír a bringásoknak: indul a kerékpárút építése Tégláson

civishir.hu

2019.06.19. 15:09

Jó hír a bringásoknak: indul a kerékpárút építése Tégláson

Biztonságosabb lesz a közlekedés.

Hirdetés

Hirdetés

Nettó 122,6 millió forintból új kerékpárutat építenek, valamint a meglévő bicikliút burkolatát felújítják a város belterületén – derül ki a június 19-i Közbeszerzési Értesítőből.

Az új tervezett kerékpárút a Dózsa György utca páros oldalán épül, a Hadházi-csatorna és a Kossuth utca közötti szakaszon, összesen 1 230 méter hosszban. A 4-es számú főúttól az Iskola utcáig 920 méter hosszban 2,75 méter széles egyesített gyalog- és kerékpárút, az Iskola utcától a Kossuth utcáig pedig 310 méteren 2 méter széles önálló kerékpárút létesül.

Az új szakaszokon kétoldali kerti szegély közé épül homokos kavicságy, soványbeton és 2 réteg hengerelt aszfalt. Az egyesített gyalog- és kerékpárút szakaszon a nyílt árokrendszer zárttá tételével, az önálló kerékpárút mellett folyóka segítségével vezetik el a csapadékvizet. Az útkeresztezéseknél és a Polgármesteri Hivatalnál a Kossuth utcán és a Dózsa György utcán gyalogos és kerékpáros átvezetés épül, ahol a burkolatra festett és KRESZ táblás forgalomtechnikai eszközök segítik a biztonságos közlekedést.

A meglévő, Téglást és Hajdúhadházt összekötő – régi 4-es számú főút melletti – baloldalon található kerékpárutat felújítják 2 kilométeren, a Dózsa György utcától a Vágóhíd utcáig 2 méter szélességben. Ezen a szakaszon a felületen található egyenetlenségeket, keresztrepedéseket javítják lokális burkolatcserével.

Az építés ideje alatt biztosítják az ingatlanok megközelíthetőségét, a célforgalom, illetve az élet- és vagyonbiztonságot szolgáló járművek közlekedését.

A projektet a téglási Szarka és Társa 2004 Bt. végezheti, de pályázott a nyíradonyi T+C Company Kft. és a Szib-Ép Kft. is.
Téglásközbeszerzésbicikliút

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.