Hirdetés

Hirdetés

Fiatalok lopták meg a postást Furtán

civishir.hu

2019.06.12. 08:39

Fiatalok lopták meg a postást Furtán
A kép illusztráció

A bankkártyát vitték el, és használták is.

Hirdetés

Hirdetés

A fiatalkorú vádlott és gyermekkorú társa idén január 15-én a délelőtti órákban Furtán gyalogoltak, amikor is a gyermek észrevette a helyi postai kézbesítő kerítésnek támasztott kerékpárját, amelyen a hátsó kosárban volt őrizetlenül a sértett kézitáskája.

A gyermek odament a kerékpárhoz, a táskát kinyitotta és abból ellopta a sértett pénztárcáját, amelyben benne volt a bankkártyája a hozzá tartozó PIN kóddal együtt, valamint 3 000 forint.

A vádlott és a gyermek ezt követően tovább haladtak, majd a gyermekk átadta a bankkártyát és a PIN kódot a vádlottnak. Ezután a közelben lévő pénzintézet pénzkiadó automatájához mentek, ahol a vádlott két alkalommal a bankkártyával a PIN kód felhasználásával 50 000, majd 90 000 forintot vett le.

A sértett miután észlelte a lopást, a bankkártyáját letiltatta.

A nyomozó hatóság az eljárás során a vádlottól a pénztárcában volt 3 000 forint kivételével a jogosulatlanul felvett 140 000 forintot, a bankkártyát és a pénztárcát lefoglalta, majd átadta a sértettnek, ezáltal a bűncselekménnyel okozott kár jórészt megtérült.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen információs rendszer felhasználásával, jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban a vádlott próbára bocsátására és párfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt. Az eljáró ügyészség a vádiratban mértékes indítványt is tett, amennyiben a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat 1 évre bocsássa próbára és rendelje el a pártfogó felügyeletét.
Furta

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.