Hirdetés

Hirdetés

Ezt a százéves debrecenit két hétig ünnepeljük

2019.06.14. 14:39

Ezt a százéves debrecenit két hétig ünnepeljük
Megalakult a szervezőbizottság (Fotó: unideb.hu)

Ebben a korban jutott a csúcsra.

Hirdetés

Hirdetés

Megalakulásának 100. évfordulóját kéthetes programsorozattal ünnepli a Debreceni Egyetem Atlétikai Club ősszel. Kiállítás, sporttörténeti könyv és pályázat is várja majd a DEAC-cal ünneplőket - írja az unideb.hu.

Bizottság alakult

Az egyesület elnöke, Jávor András vezetésével megalakult a jubileumi ünnepségsorozat szervezőbizottsága csütörtökön. A Debreceni Egyetem Karácsony Sándor termében tartott ülésen jelen volt Bács Zoltán kancellár, illetve ott voltak a sportklub vezetői és marketingesei, az egyetemi könyvtár igazgatója és munkatársa, szakosztályvezetők, HÖK-tagok és a Rendezvényszervező Központ munkatársa, egyszóval mindenki, aki a nagyszabású rendezvénysorozat szervezésében szerepet vállalhat.

Már a Campuson is...

Elhangzott, hogy a fekete-fehér egyetemi klub fennállásának 100. évét kéthetes, szeptember 5-én kezdődő programsorozattal ünnepli az intézmény (ám ezt megelőzően, már a július 17-én kezdődő Campus Fesztiválon is kiemelt eseményekkel jelenik meg a klub, sportolási lehetőségeket –is- biztosítva a bulizóknak). Az őszi tervek között szerepel egy sporttörténeti kiállítás, amelyhez korábbi DEAC-tagok, illetve a klubhoz valamilyen szállal kötődők régi relikviáit, emléktárgyait és fotóit várja a klub. Készül egy könyv is, amelynek első kötete a DEAC első 20-25 évét öleli majd fel. Emellett része lesz a programsorozatnak a teniszközpont átadó, egy jubileumi gála, egy sakkverseny és több más sportviadal mellett még egy alkotói pályázat is. A 100 éves ünnepségsorozat a Debreceni Egyetem nagyszabású évindító show-ján, a szeptember 18-i yoUDay-n ér véget.

DEAC 100 a mezeken

A kerek évfordulóra különleges, új címert is készít az egyetemi sportklub. A DEAC több élvonalbeli csapata is olyan mezben játszik a 2019/2020-as sportszezonban, amelyekre a „DEAC 100”-as, jubileumi címer kerül.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.