Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceni taxis halt meg Tenerifén, segítségre szorul a család

| 2019. 06. 25. | 18:39:00
Felesége és három nevelt gyermeke gyászolja.
Debreceni taxis halt meg Tenerifén, segítségre szorul a család
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Renáta és Zsolt három éve találkoztak, egy éve kötötték össze életüket. Az asszony három gyermekkel érkezett a kapcsolatba, szeretetteljes elfogadásban éltek így öten. Az édesanya adminisztrátorként dolgozik, férje az egyik debreceni taxitársaság alkalmazottja volt. A család albérletben lakik, melyért havonta 90 ezer forint plusz rezsit fizetnek, de a nehézségek ellenére a nő és a férfi igyekeztek mindent megadni a gyerekeknek. Renáta édesanyját fél évvel ezelőtt szélütés érte, állandó felügyeletre szorul: a pár néha úgy érezte, elvesznek a hétköznapok küzdelmeiben. Zsoltnak lehetősége adódott, hogy egy hétre elutazzon egyedül Tenerifére. A 45 éves férfi június 3-án felszállt a spanyol szigetre tartó repülőre, ám a megérkezését követő második nap az Atlanti-óceán magával ragadta. A parton még tudtak rajta segíteni, de túl sokáig volt a víz alatt: nem sokkal a kórházba szállítását követően a szervezete feladta a küzdelmet.

Lassú és nehézkes ügyintézés

Renátát telefonon értük el: a hangja lágy, összeszedetten beszél imádott férjéről és a tragikus balesetről. Mint kiderült, sok akadály gördült eléjük, melyeket mindig legyőztek, csak előre tekintettek. Az asszonyt a mentés után nem sokkal értesítették férje kórházba kerüléséről, az akkori CT eredmények minimális agyi aktivitást mutattak. Másnap hajnalban Zsolt elhunyt. Mivel a férfi nem kötött utasbiztosítást, így a hamvasztást és – minden bizonnyal – az életmentő beavatkozások költségét Renátának kell kifizetnie. A család megtakarítással nem rendelkezik, így munkatársak, barátok, ismerősök, a Szivárvány Óvoda, a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Beregszászi Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola dolgozói és az intézménybe járó diákok szülei, a Debreceni Mazsorett Együttes tagjai, a City Taxi vezetői és kollégái adták össze a hamvasztáshoz szükséges 2 200 euró nagy részét, emellé az asszonynak kisebb kölcsönt kellett kérnie a szükséges összeg utalásához. Renáta első gondolata az volt, mivel a férje az óceán áldozata lett, ezért szórják a hullámokba a hamvakat, anyagi fedezet hiányában ugyanis nem tudott volna elutazni és magával hozni az urnát, hogy Zsolttól Debrecenben vehessenek végső búcsút. Ám úgy néz ki, ez a probléma megoldódik. A közösségi médiában megosztotta történetét, ennek köszönhetően egy számára addig ismeretlen hölgy felajánlotta, hogy ha minden papírt beszereznek, hazahozza a férj földi maradványait július elsején. A halál pontos oka egyelőre nem ismert, hiszen a boncolási jegyzőkönyv csak hatósági engedéllyel ismerhető meg, amire még várni kell. Az asszony kapcsolatban áll a spanyolországi magyar konzulátussal, ők segítenek az iratokat lefordítani. Ám amíg a dokumentumok nem érkeznek meg Debrecenbe, addig hivatalos ügyet nem, vagy csak nagyon nehezen tud intézni.

Hétvégén próbálták pótolni a külön töltött időt

Renáta előző férjével jó viszonyt ápol, közös felügyeleti joggal rendelkeznek a gyerekek felett. Mint mondta, 17 éves fia előre hozott angol érettségi vizsgát tett nemrég, mérhetetlenül büszke rá. 7 és 9 éves lányai mazsoretteznek, szinte minden napra jut valami közös program. A lányok fellépéseit egyik vér szerinti szülő sem hagyta ki, és ilyenkor természetesen mindenkinek jelen volt a jelenlegi házastársa. Tökéletesen működött a rendszer, tisztelték egymást az elvált szülők, és azok párjai is. Zsolt éjszaka dolgozott, reggel óvodába, iskolába, dolgozni vitte családtagjait, majd hazament pihenni. Délután „összeszedte” a családot, és indult dolgozni. Hétvégén igyekeztek „minőségi időt” együtt tölteni Renátával és a gyerekekkel, közösen főztek, együtt mentek bevásárolni, közben beszélgettek, tervezték hátralévő életüket. Már az első találkozásuknál nyílt lapokkal indítottak: nem volt egyiküknek sem vagyona, „csak” szeretetre vágytak. Sajnos, kevés jutott nekik belőle. A gyerekek minden nap emlegetik nevelőapjukat, hiányolják a közös hétvégéken. Már legalább fél órája beszélgettem Renátával, amikor elcsuklott a hangja: most lesz egy újabb hét a gyerekek nélkül, amikor egyedül marad gondolataival az üres lakásban. Tervei szerint vagy egy nyilvános helyen búcsúznak el Zsolttól, vagy urnás temetést rendeznek egy kis szertartással kísérve. De jelenleg az a legfontosabb, hogy hazakerüljenek a hamvai, s az özvegy rendezhesse az orvosi számlákat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.