Hirdetés

Hirdetés

Debreceni iskola nyerte a Szeretem a szakmám pályázatot

civishir.hu

2019.06.19. 14:51

Debreceni iskola nyerte a Szeretem a szakmám pályázatot

A szakemberhiány volt a téma.

Hirdetés

Hirdetés

A növekvő szakemberhiánnyal egyre több vállalatnak kell felvennie a harcot, s ez alól a létesítménygazdálkodási szektor sem kivétel. Csak a létesítménygazdálkodókat tömörítő LEO tagvállalatainál közel 1000 üres pozíció van a legkülönbözőbb szakmákban. A szövetség ezért harmadik alkalommal is útjára indította az országos Szeretem a szakmám pályázati és nagyköveti programját, hogy már az iskolapadban elkezdje a fiatalok bevonzását és bevonását. Az idei nyertes pályázatok Debrecenből és Tiszafüredről érkeztek.

– Különösen fontosnak tartjuk, hogy a jövő szakemberei már a képzésük során megismerhessék a leginnovatívabb technológiákat és elsajátíthassák a legújabb eszközök használatát. Ezzel összefüggésben azt is látjuk, hogy főként az utóbbi időben elkezdett felértékelődni az oktatási intézmények és a vállalatok, illetve más gazdasági szereplők közti kapcsolat, és ez a folyamat valószínűleg csak egyre erősödni fog, ami a LEO szerint jótékonyan hat majd a szakemberképzés minőségére – mondta el Schmidt József, a szövetség elnöke.

Nyertesek

A LEO immáron harmadik alkalommal hirdette meg „Szeretem a szakmám” elnevezésű pályázatát, hogy a szakgimnáziumokban, illetve szakközépiskolákban tanuló diákok jobban megismerkedhessenek a létesítménygazdálkodási iparágban rejlő karrierlehetőségekkel, és ezzel egy időben megmutathassák, miért is szeretik a szakmájukat. Azok a tanulók, akik a legeredetibb módon pályáztak, nagy értékű műhelykorszerűsítést, valamint exkluzív tanulmányi kirándulást nyertek.

I. Debreceni SZC Baross Gábor Középiskolája és Kollégiuma
Csapattagok: Fülöp Bence, Küzmös Mariann, Küzmös Zsófia, Lehman László, Muszka Tamás
Felkészítő tanár: Kányádiné Gaál Noémi és Magyar Sándor

II. Karcagi SZC Hámori András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Csapattagok: Kanalas Tímea, Rabi Anna Ramóna
Felkészítő tanár: Dögeiné Kun Éva és Végh Ágnes

DSZC

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.