Hirdetés

Hirdetés

Debrecen Idiótája bejött a POSZT-on

2019.06.16. 16:08

Debrecen Idiótája bejött a POSZT-on
Kiss Gergely Máté (Fotó: Csokonai Színház)

Izgalmas utazás az élményt, amit az előadás nyújt - így a kritikus.

Hirdetés

Hirdetés

A Csokonai Színház társulata két díjjal tér haza Pécsről, a 19. Országos Színházi Találkozóról. A színház Idióta című előadása elnyerte a versenyen a legjobb jelmezért járó díjat Giliga Ilka révén, a MASZK Országos Színészszervezet pedig Kiss Gergely Máténak ítélte a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést.

„Köszönöm az elismerést. Közös a munka, közös a siker is, most boldog vagyok.” – nyilatkozta Kiss Gergely Máté az örömteli hírre.

Az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón, melyet  2019. június 6. és 15. között rendeztek meg,  a debreceni társulat Dosztojevszkij Idióta című előadásával volt jelen.

Az előadást követő szakmai beszélgetésen Szolláth Dávid irodalomtörténész, kritikus a mozaikszerű, hagyományostól eltérő történetmesélést emelte ki a darab értékeként, hozzá hasonlóan Sipos Imre színész, rendező a színházban megszokott hagyományos rend felbontása, a színpad és a nézőtér tereinek egybemosása, a nézőpontváltások miatt nevezte izgalmas utazásnak az élményt, amit az előadás nyújtott.

A darabot Sardar Tagirovsky rendezte, az előadást Giliga Ilka díszleteiben és jelmezeiben játszotta színház.  A főszereplők Kiss Gergely Máté, Papp István és Zeck Juli, a produkció zeneszerzői Bakk-Dávid László és Katona Dávid voltak.

Csokonai SzínházDosztojevszkij

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.