Hirdetés

Hirdetés

Csapókerti vészhelyzetről ír az olvasónk + FOTÓK!

2019.06.18. 16:24

Csapókerti vészhelyzetről ír az olvasónk + FOTÓK!
(Fotó: Magánarchívum)

Szerinte a debreceni gyerekek és a szülők, nagyszülők egyaránt veszélynek vannak kitéve.

Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben, a Jánosi utcában élek. Így a tanévben  szinte minden nap látom, megélem, hogy gyermekeink, az őket kísérő szülők, nagyszülők milyen veszélynek vannak kitéve a Csapókerti Általános Iskola és a Mesekert Óvoda környékén.

Írtam arról, hogy aki járt már a Jánosi utcában tudja, hogy a reggeli órákban és délután négy és öt óra között szinte nem lehet közlekedni. Az utca keskeny, ennek ellenére kétsávos, rengetegen használják menekülő útnak is. Gyakori, hogy az autós sor, az utca végén áll. Ráadásul az út minősége enyhén szólva is hagy kívánnivalót maga után. A pár évvel ezelőtti felújítást igen nagyvonalúan, és anyag takarékosan végezhették el. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy az út szélén, egyes helyeken tekintélyes mélyedések találhatók. A mellékelt fotókat magam készítettem, 2018. június 25-én; illetve 2019. június 18-án. Jól látható, hogy egy év alatt tovább  romlott az út állapota. Az út melletti gödrök csak nagyobbak lettek, autós legyen a talpán, aki esőben ráhajt ezekre az útvesztőkre. 

A 30 kilométeres korlátozás betartása pedig csak egy szép álom. Néhány fekvő rendőr, csodákra lenne képes. Nem is tudom elképzelni, mi lesz akkor, amikor a Sámsoni út felújítása elkezdődik, és ide özönlenek az autósok. Az utca így is életveszélyes, szerencse, hogy ritkán történt eddig baleset, de ez csak a szerencsén múlt.

A Mátyás király utca felé élők számára a templom előtt található felfestett gyalogátkelő, azonban akik a Jánosi utcában és a környékén laknak, sokszor az autók között szlalomozva próbálnak átjutni a túloldalra. A biztonságot adó gyalogátkelőre, a gyermekekre figyelmeztető, villogó  lámpa felszerelésére eddig valahogy nem jutott pénz. 

Szeptemberig, a tanév kezdetéig még két és fél hónap van. Talán ennyi időnek  elégnek kellene lennie ahhoz, hogy a tanintézetek környékén a mostani áldatlan állapotot az illetékesek megszüntessék, spórolják ki a város költségvetéséből a szükséges összeget. Valószínűleg  nem vágja földhöz a várost egy lámpás gyalogátkelő létesítése. De ha gond, akkor hirdessen a polgármester úr közadakozást, magam 5 ezer forintot helyből felajánlok az unokám biztonságáért.

Tisztelettel,
Budácsik Lajos

Galéria

DebrecenCsapókert

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.