Hirdetés

Hirdetés

62 millióból teszik rendbe a komádi tavat

civishir.hu

2019.06.11. 12:53

62 millióból teszik rendbe a komádi tavat

A tó partján pihenőhelyet alakítanak ki.

Hirdetés

Hirdetés

A szeghalmi Provasco Kft. végezheti a Varsánykerti-tó ornitológiai élőhely kialakításával és a látogatói infrastruktúrával kapcsolatos munkálatokat – derül ki a június 11-i Közbeszerzési Értesítőből. A Komádi belterületén több mint 4 hektáron elterülő tó mesterséges (eredetileg vályogvető gödör volt), de mostani állapotában már természetközeli állapotokkal jellemezhető, az elhanyagolt állóvizet a helyi önkormányzat képviselő-testülete helyi védelem alá helyezte. A város egy román-magyar együttműködési projekt keretében sikerrel pályázott a tó – természetvédelmi célokkal összhangban levő – vizes élőhellyé alakítására és környezetének rendezésére.

A tó átfogó rendezésével az önkormányzat ornitológiai élőhelyet alakít ki.

A projekt részeként költőszigetet alakítanak ki, valamint a most átlagosan 110 centiméter mély tó vízszintszabályozását is megoldják. Összegyűjtik a kommunális hulladékot a vízből és a partról egyaránt, tóágyat alakítanak ki, pufferzónát hoznak létre annak érdekében, hogy megvédjék a tavat a mezőgazdasági szennyeződésektől. 

A tó partján fehérgólya-megfigyelő és -bemutató állomást építenek, továbbá pihenőhelyet a turisták számára, tematikus oktatási útvonalat, stéget és fákat is ültetnének.

A nettó 62,5 milliós projektre a debreceni Nepál-Bau Kft. és az arlói T-modul Invest Kft. is páyázott.
közbeszerzésKomádiVarsánykerti-tó

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.