Hirdetés

Hirdetés

Új csarnokot avattak Tiszacsegén

civishir.hu

2019.05.17. 10:56

Új csarnokot avattak Tiszacsegén

A helyiek örülnek a fejlesztésnek.

Hirdetés

Hirdetés

A város a Zöldváros kialakítása Tiszacsegén című pályázat keretében 249,9 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert, így megtörtént a központi városrész felújítása és átalakítása.

Az önkormányzat közleményéből kiderül, a projekt célja az volt, hogy a városközpontban a lakosok és a látogatók számára is vonzó települési arculat alakuljon ki a helyi értékek megőrzésével, és javuljon a terület funkcionális ellátása is.

A beruházás keretében szabadtéri kondiparkot hoztak létre, zöldfolyosót építettek ki a Fő és a Kossuth utca mentén, közparkot, piactéret és kereskedelmi-szolgáltató házat alakítottak ki, akadálymentesítettek. 

A kereskedelmi-szolgáltató központ és piacterület működése hozzájárul ahhoz, hogy a településen működő vállalkozások megerősödjenek és megtartsák munkaerejüket. A városnak kiemelt célja a projekttel a fenntartható fejlődés jegyében az alternatív energiaforrások felhasználása a városi energiagazdálkodás elősegítése érdekében, ezért napelemeket is telepítettek.

fejlesztésTiszacsege

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.