Hirdetés

Hirdetés

Tömegbaleset, sérült gyerekek, kigyulladt autó – mentési gyakorlat

civishir.hu

2019.05.09. 15:11

Tömegbaleset, sérült gyerekek, kigyulladt autó – mentési gyakorlat
A május 9-i szimulált akció (Fotók: Katasztrófavédelem.hu)

Tűzoltók rendőrök, fegyőrök mentek az M4-esre. 

Hirdetés

Hirdetés

Egy katasztrófavédelmi mentési szimuláció során gyerekeket szállító busz, rabszállító autó és két személygépkocsi „ütközött össze” május 9-én délelőtt az M4-es autópályán.

A gyakorlat forgatókönyve szerint – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra megyei szóvivő – egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött, a mögötte haladó busz pedig belerohant. A rabszállítóba a „nagy forgalom miatt” belefutott a másik autó, utóbbi ráadásul kigyulladt. Csaknem harminc ember megsérült, ketten kirepültek, többen a roncsok közé szorultak.

A helyszínre a berettyóújfalui, a debreceni, a hajdúszoboszlói és a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A terepviszonyok miatt alpintechnikára is szükség volt a mentés során, ezért a helyszínre hívták a Hajdú-Speciális Kutató-Mentő Egyesület tagjait is. A komplex gyakorlat lebonyolításában a katasztrófavédelem mellett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a büntetés-végrehajtás, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Közút szakemberei is szerepet vállaltak. A társszervek képviselőin kívül 25 tűzoltó dolgozott a műszaki mentésen.

A sérülteket a derecskei I. Rákóczi György Középiskola diákjai és a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium tanulói játszották el közösségi szolgálat keretében. A fiatalok a beavatkozók minden mozdulatát feszülten figyelték, hiszen a derecskei diákok közül sokan rendvédelmi pályára készülnek.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.