Hirdetés

Hirdetés

Rokkantkártyát hamisított Debrecenben

Cívishír

2019.05.15. 08:47

Rokkantkártyát hamisított Debrecenben
Csak egy fekete filctollra volt szüksége (a kép illusztráció, vezess.hu)

Vádat emeltek ellene.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a felesége nevére kiállított mozgáskorlátozott igazolvány érvényességi idejét meghamisította és az igazolványt felhasználva fizetés nélkül parkolt

A vádlott felesége jogszerűen rendelkezett mozgáskorlátozottak részére szóló parkolási igazolvánnyal, amelynek érvényességi ideje 2013. május 4-én lejárt. A határidő lejártát követően az asszony újabb érvényes igazolványt nem kért, azonban a lejárt dokumentum a birtokában maradt.

A vádlott 2017 júliusában a régi helyett egy újabb személygépkocsit vásárolt, azonban 2017-ben, a korábbi évekkel ellentétben, éves parkolóbérletet már nem vett, hanem 2017. július 22. és 2019. január 15. között a felesége nevére kiállított, lejárt mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkolt. Az érvényességi időt fekete filctollal átírta: az évszám utolsó számjegyét kilencesre javította, így az érvényességi időt 2019. május 4-ig "meghosszabbította".

A férfi a meghamisított parkolási igazolvánnyal 2019. január 15-én bukott le Debrecenben, egy parkolóban fizetős helyre állt le, a gépjármű szélvédője mögé pedig a meghamisított parkolási igazolványt tette ki.

Épp távozni készült az autótól, mikor a rendőr igazoltatta, így derült ki, hogy az igazolványt meghamisították.

A bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen előéletű vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a vádlott próbára bocsátására tett indítványt, továbbá indítványozta a meghamisított parkolási igazolvány elkobzását.

 

Debrecenrokkantkártya

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.