Hirdetés

Hirdetés

Reggelizni tanították a debreceni iskolásokat

civishir.hu

2019.05.24. 09:31

Reggelizni tanították a debreceni iskolásokat
A kép illusztráció

A kakaós csiga helyett legyen alternatíva!

Hirdetés

Hirdetés

Három debreceni iskola, a Lilla Téri Általános Iskola, a Debreceni Benedek Elek Általános Iskola és a Bolyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola összevont egészségnapján több mint 700 felsős diák vett részt a rEGGelem program egészséges reggelizésről szóló előadásán. Az országos, ismeretterjesztő iskolai programot a Tojásszövetség indította.

A program az egészséges reggelizés és a teljes értékű tojásos reggeli fontosságára hívja fel a figyelmet játékos, a felsősök számára is fogyasztható formában. A gyerekek reggelizési szokásainak javítását célul kitűző program idén májusban 15 magyar iskolába és több mint 3000 felsős diákhoz jutott el.

A magyar iskolás korú gyerekek több mint fele nem minden nap reggelizik, egyértelműen a vacsora a legfontosabb étkezés számukra, derül ki a TÉT Platform 2016-ban végzett felméréséből. A Tojásszövetség azt a célt tűzte ki, hogy a rEGGelem program idén májusban 15 magyar általános iskolába viszi el ingyenes, egészségtudatosító előadását, mindezt a mai kor tinédzsereire szabva, az Itt és Most Improvizációs Társulat segítségével.

A program játékos interaktív stílusban beszél a gyerekeknek az egészséges reggelizés fontosságáról, és felhívja a figyelmüket a teljes értékű reggeli, benne a tojás jótékony hatásaira.

– Itt, a Lilla Téri Általános Iskolában is sokszor tapasztaljuk, hogy a gyerekek egy része nem reggelizik, nem megfelelően tápláló reggelit eszik, ezért kimerültek, nem tudnak megfelelően koncentrálni. Az iskolánk 1380 fő tanuló részvételével nagyszabású egészségnapot szervezett, ennek kapcsán figyeltünk fel a rEGGelem kampányra, és úgy gondoltuk, hogy az általuk ajánlott lehetőség kiválóan beilleszthető az egészségnap programjai közé. A rEGGelem program azért is keltette fel érdeklődésünket, mert az intézményben folyó projektnek is kiemelt fontosságú része az egészséges táplálkozás és az egészséges életmódra nevelés – mondta el Pethő Katalin, intézményvezető-helyettes.

Mi történik a rEGGelem programban?

Az Itt és Most Improvizációs Társulat egy 50 perces előadás alatt a gyerekeket bevonva, velük beszélgetve, humoros formában meséli el, miért fontos a tápláló reggeli. A színészek a gyerekeket kérdezve, az ő példáikat, mondataikat idézve alakítják a vidám előadást, mely száraz prezentáció helyett a tinédzserek nyelvén és stílusában próbál ismereteket átadni arról, hogy szellemi és testi alapozó, ha egy iskolás teljes értékű reggelivel (megfelelő arányú fehérje, szénhidrát, zsiradék és folyadék) indul az iskolába. Az előadás egyszerűen elkészíthető és olcsó tojásos reggelirecepteket is ad a diákoknak, hogy a kakaós csiga és a csokigolyó helyett legyen alternatíva, melyet ők is elkészíthetnek otthon.

reggelem

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.