Hirdetés

Hirdetés

Nem volt szerencséje a tippmixszel a recepciósnak

civishir.hu

2019.05.06. 08:25

Nem volt szerencséje a tippmixszel a recepciósnak
A kép illusztráció

Feladta magát a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon.

Hirdetés

Hirdetés

Előkészítő ülést tart a Hajdúszoboszlói Járásbíróság május 6-án annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Az ügyészség vádirata szerint a 36 éves debreceni férfi Hajdúszoboszlón, egy szállodában éjszakai recepciósként dolgozott. Feladataihoz tartozott a kassza kezelése, valamint az ugyanott működő – egy egyéni vállalkozó által üzemeltetett – trafik esti zárásakor átadott bevételeinek megőrzése, egy széfben történő elhelyezése.

A vád szerint a férfi 2018. július 8-ról július 9-ére a recepción lévő kasszából eltulajdonított 270 ezer forintot, amit el is költött.  

Második alkalommal 2018. július 14-ére virradó éjjel a vádlott a rábízott pénztárból kivett 200 ezer forintot, majd a teljes összeget sportfogadásra költötte. Mivel a férfi a szerencsejátékon elbukta a pénzt, ezért úgy döntött, hogy a trafik ugyancsak rábízott bevételéből fogja az összeget visszapótolni, így a részére átadott közel 1,6 millió forintból eltulajdonított 200 ezer forintot, amit betett a szálloda pénztárába.

A vádlott 2018. július 14-én éjjel a recepció kasszájából 300 ezer forintot vett ki, amit egyből sportfogadásra költött, mivel azonban ezúttal sem nyert, a hiányzó összeget a trafik bevételéből pótolta és tette be a szálloda pénztárába. Z. Zs. másnap éjjel a recepció pénztárából már 1 millió forintot vett ki, amit nyomban ismét sportfogadásra költött, és el is vesztett. A trafik korábbról megmaradt bevételét, több mint 1,1 millió forintot a férfi eltulajdonította, egy milliót visszatett a hotel pénztárába, míg a megmaradt pénzzel együtt munkaidő után bement a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol feladta magát – áll a vádiratban.   

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.