Hirdetés

Hirdetés

Nem tárgyalják Balmazújvárosban a fociklub újabb igényét

civishir.hu

2019.05.02. 17:26

Nem tárgyalják Balmazújvárosban a fociklub újabb igényét
Lejtőn a balmazújvárosi futball, sejthető a vége (Fotó: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Facebook)

Nonszensz, reagált az önkormányzati cég felvetésére a polgármester.

Hirdetés

Hirdetés

A balmazújvárosi önkormányzat nem teljesíti a helyi NB II-es futballcsapatot működtető, városi tulajdonú Balmazújváros Sport Kft. azon kérését, hogy hirtelenjében gondoskodjanak a 196 millió forintos tőkehiánnyal küszködő cég „megmentéséről”.

Mint arról a Cívishír is beszámolt, a Balmazújváros Sport Kft. ügyvezetője egy április 30-i keltezésű levélben a klub NB II-es licenszjogának megtartása érdekében arra kéri a képviselő-testületet, hogy „szíveskedjenek sürgőséggel döntést hozni a tőkevisszapótlásról”. Ezt Lajos Ferenc a gyakorlatban úgy képzelné el, hogy az önkormányzat apportként tulajdonba adja a cégnek a helyi futballstadion bizonyos részét „a sporttevékenység folytatáshoz”. Ebből pénz persze csak papíron lesz, általa kozmetikáznák a súlyos pénzzavaráról elhíresült Balmazújváros Sport Kft. mérlegét. A cég május 3-ig pótolhatja az MLSZ-nél a licenszjogi hiányosságait, vagyis az idő eléggé sürget.

– Két és fél nap alatt többszáz millió forint értékű, önkormányzati kezelésben lévő nemzeti vagyon átruházása megítélésünk szerint nonszensz – válaszolta portálunknak Hegedűs Péter, Balmazújváros polgármestere.

A Lajos Ferenc által megfogalmazott igényre a polgármester vagy a jegyző készíthetett volna előterjesztést a képviselő-testület számára. Hegedűs Péter közlése szerint ennyi idő alatt egyikük sem látta lehetségesnek egy törvényes, a kérdéses pontokra is választ adó előterjesztés összeállítását, hozzátéve, korábban nem is hallottak erről az apportról szóló elképzelésről. Minderről a polgármester levélben tájékoztatta mind a kft. ügyvezetőjét, mind a képviselőket.

RaL

BalmazújvárosHegedűs Péterfutball

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.