Hirdetés

Ígérik, két bölcsőde épül Józsán, kettő Debrecenben

civishir.hu

2019.05.24. 13:52

Ígérik, két bölcsőde épül Józsán, kettő Debrecenben

Nagy az igény, mert sok a gyerek.

Hirdetés

Hirdetés

Négy új bölcsődét épít a következő néhány évben a debreceni önkormányzat, aminek következtében 400 új férőhely létesül. Debrecenben jelenleg 12 tagintézményben 1100 gyermek jár bölcsődébe. A jelenlegi férőhelyszám viszont nem elégíti ki a városi igényeket. A tavalyi nevelési év elején már volt olyan jelentkező, akiknek nem jutott bölcsődei férőhely – tájékoztatott Széles Diána, Debrecen alpolgármestere május 24-én az éppen felújítás alatt álló Ősz utcai intézményben.

Debrecen-Józsán jelenleg 426, három évnél fiatalabb gyermek él, miközben bölcsődei ellátás nincs a városrészben. Ezért ott két bölcsőde létesül: Felső-Józsán a Gönczy Pál utcai óvoda mellett lesz egy úgynevezett konténerbölcsőde. Erre a fejlesztésre pályázatot nyújtott be az önkormányzat március közepén, az elbírálás és a közbeszerzési eljárás után itt indulhatnak el leghamarabb a kivitelezési munkálatok. Az egyre nagyobb igény miatt Alsó-Józsán is épül egy intézmény, terveink szerint egy 96 férőhelyes, 8 csoportszobás bölcsőde.

TOP-forrásból épül új bölcsőde a Postakert utcán 96 férőhellyel, valamint egy a Tócóvölgyben, a létesítendő óvoda mellett.

Az Ősz utcai intézmény 50 éve épült és eddig jelentősebb felújításon nem esett át. Most 413,8 millió forintból teljes energetikai korszerűsítést végeznek el. Kicserélik a nyílászárókat, hőszigetelik az épületet, korszerűsítik a fűtési és elektromos rendszereit. A kivitelezés jelenleg 80 százalékos készültségben van, szeptemberre visszaköltözhetnek az épület földszintjére a bölcsődések, az emeletre pedig az óvodások.
Józsabölcsőde

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.