Hirdetés

Hirdetés

Hajdúnánáson is lehet csatlakozni a katona futókhoz

civishir.hu

2019.05.16. 11:57

Hajdúnánáson is lehet csatlakozni a katona futókhoz
Alkalom a katonai pálya népszerűsítésére (Fotó: honvedelem.hu)

A Magyar Hősök Emléknapja alkalmából futnak át 18 hajdú-bihari településen.

Hirdetés

Hirdetés

Hajdú-Bihar megye 18 települését érintő váltófutással és ünnepi koszorúzásokkal emlékeznek meg május 27-31. között a helyben szolgáló katonák azon hősökről, akik életüket áldozták a hazáért. A Magyar Hősök Emléknapjához kapcsolódó programsorozaton a megemlékezések mellett katonai toborzó rendezvénnyel várják az érdeklődőket.

A Magyar Hősök Emléknapjának eredete egészen egy 1917-es törvénycikkre vezethető vissza – emlékeztet Harsányi Zsolt, a hajdúnánási önkormányzat sajtóreferense –, majd 2001-ben az Országgyűlés iktatta törvénybe az évfordulót. Május utolsó vasárnapján országszerte megemlékezéseket tartanak, tisztelegve azon magyar katonák előtt, akik az Árpád-kortól kezdve az 1848-49-es szabadságharc, az első és a második világháború, valamint az 1956-os forradalom idején, egészen napjainkig megvédték az országot a külső ellenségtől.

Az idei évben a Magyar Honvédség debreceni katonai igazgatási központja váltófutást szervez, az ötnapos programsorozat során hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák „körbefutják” a megyét. Az esemény célja a méltó megemlékezés mellett a sport és az egészséges életmód népszerűsítése, a katonai hivatás, az önként vállalható katonai szolgálatformák bemutatása valamint a Magyar Honvédség és a civil lakosság kapcsolatának erősítése.

A katonai váltó május 29-én 15 órakor érkezik Hajdúnánásra, a Köztársaság téren található I.-II. világháborús magyar hősi emlékműhöz, ahol 14.30-tól katonai térzene, bemutató, toborzó zajlik. A váltóhoz a Somorjai László Városi Sportcsarnoknál lehet csatlakozni körülbelül 14.45-kor.

Hajdúnánáshonvédségfutás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.