Hirdetés

Hirdetés

Hajdú-bihariakat is átejtett az internetes csaló

civishir.hu

2019.05.09. 08:35

Hajdú-bihariakat is átejtett az internetes csaló
A kép illusztráció

Bútorwebáruház. Ami nincs.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az általa az interneten eladásra kínált bútorokra az előleget, illetve a teljes vételárat felvette, azonban a termékeket nem szállította le a sértetteknek

A vádlott 2016-tól webáruházat üzemeltetett, ahol az általa gyártott bútorokat értékesítette. A makói férfi a webáruház beindításakor rendelkezett asztalosműhellyel és a bútorgyártáshoz szükséges alapanyaggal. A kezdeti időszakban a megrendeléseket teljesítette, azonban már 2016-ban a megrendeléseket, illetve a vételárelőlegek vagy a teljes vételár felvételét követően a bútorokat nem szállította és az átutalt összegeket sem fizette vissza a megrendelőknek, ezért az ellene csalás vétsége miatt indított büntetőügyekben jogerős marasztalására került sor.

2016. szeptember 15. napján a vádlott által üzemeltetett webáruház honlapjáról a sértett kiválasztott egy fenyő ágykeretet, azt megvásárolta és előlegként 45 ezer forintot utalt át a vádlott által megadott bankszámlaszámra. A makói férfi a megrendelést a későbbiekben nem teljesítette, illetve a sértett által kifizetett vételár-előleget sem fizette neki vissza.

Ezt követően 2016. október 17. és 2018. február 12. napja között a vádlott további három sértettől vett át az általa hirdetett bútorok megvásárlására teljes vételárat, illetve szállítási költséget, azonban azokat nem szállította, illetve az átutalt összegeket sem adta vissza, ezáltal a három sértettnek közel 330 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg.

A vádlott a bűncselekmények elkövetésének időpontjában jogtalan haszonszerzés érdekében a sértetteket tévedésbe ejtette, mivel a meghirdetett bútorokkal nem rendelkezett, a szerződés teljesítése sem szándékában, sem módjában nem állt.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen három rendbeli, kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és egy rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt a járásbíróság érdemben bírálja el, annak adjon helyt.
webáruházinternetes csaló

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.