Hirdetés

Ha az ital az úr: kövekkel dobált autókat egy esztári férfi

civishir.hu

2019.05.21. 08:25

Ha az ital az úr: kövekkel dobált autókat egy esztári férfi

Felfüggesztettet kér rá az ügyész.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittas állapotban hazafelé tartva az arra közlekedő gépkocsikat kővel dobálta. A vádlott tavaly augusztus 9-én 21 óra körül, ittas állapotban gyalogosan hazafelé tartott Esztár községben, a Rákóczi utcán haladt.

Röviddel ez után közeledett felé a sértett személygépkocsival, mire a vádlott minden előzetes indok nélkül a közelben felvett egy követ, kiment az úttestre és a követ a gépkocsivezető felé dobta. Az eldobott kő a jármű leengedett baloldali első ablakán keresztül berepült az utastérbe, azonban a sofőrnek sikerült a kő elől elhajolnia, így sérülést nem szenvedett. A vádlott által bedobott kő az autó jobboldali első ajtó szélvédőjét áttörve esett az utcára.

A sértett gépjárművében közel 20 ezer forintos rongálási kár keletkezett.

A vádlott ezt követően még további két sértettet, illetve az általuk vezetett gépjárművet dobott meg kővel, amelynek következtében személyi sérülés nem történt, azonban mindkét gépkocsiban közel 40-40 ezer forint kár keletkezett.

A bűncselekmények elkövetése után rövid idővel a vádlottat a rendőrség elfogta és előállította. A vádlott magatartása következtében személyi sérülés ugyan nem történt, azonban a közlekedő járművek megdobálásával a járművezetők életét, testi épségét veszélyeztette.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen 3 rendbeli közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.
Esztár

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.