Hirdetés

Ha a debreceni nők cirkuszolnak...

civishir.hu

2019.05.21. 19:05

Ha a debreceni nők cirkuszolnak...

Répával etetik az elefántot, együtt főznek a fakírral.

Hirdetés

Hirdetés

Hölgyeim és uraim! Kicsik és nagyok! Üdvözöljük önöket a cirkuszi élet varázslatos világában! Ma levesszük a bohócorrot, feltűrjük az illuzionista ingujját, és bepillantunk a díszletek mögé. Fogadják szeretettel a Fever Dance Team csapatát, egyenesen Debrecenből! Kik félelmet nem ismerve lépnek színpadra. Tollakkal ékesítve, színpompás ruhákban kápráztatják el a közönséget. És akár a tűzzel is táncra perdülnek.

Világszám!

A társulat szépségei akkor is rezzenéstelenül mosolyognak a reflektorba, amikor két ujjal kell megtartaniuk az elszakadt ruhát előadás közben. Mert a show-nak mennie kell! Csupa fény és csillogás! Ám ez a bűvös mozdulatsor nem csak arról szól, hogy az apukáknak is megérje a belépő az árát. Mert a lakókocsi villanykörtékkel keretezett tükrénél nem púderrel és pezsgővel alapoznak táncosaink. Segítőkészen kiveszik a részüket a cirkuszi közösség napi teendőiből. Répával etetik az elefántot, együtt főznek a fakírral. Próbára teszik magukat az artisták világában is: zsonglőrködnek trapéz, tissue, karika között. Életük csupa kaland és vidámság. Balettlépéseket tanítanak az artista ötéves kislányának.

Mert a cirkusz egy nagy család

Néha szó szerint. Többgenerációs mutatványosok, nagymamák vándorolnak unokáikkal városról városra. Nem csalás, nem ámítás! Az erőemelő együtt építi a díszletet a komédiással. Néha esős időben, bokáig érő mocsártengerben. Csak a gólyalábas zsonglőr menekül a sártól. Tisztelt nagyérdemű! Tekintsék meg a Fever Dance Team alapítója, Varga Gabriellának életútjának koreográfiáját! Aki

valóra váltotta, amit az egykori kislány a lelátón ámulva megálmodott. De addig ám sok tánclépést kellett megtennie.

Gyermekkorától a parkett a szerelme. Sok évi gyakorlás és számtalan fellépés után megalapította társulatát. Alkalmi fellépéseket vállaltak Debrecenben és környékén, vendégszerepléseiket Siófoktól Szlovákiáig vastapssal jutalmazta a közönség. Kitartása gyümölcseként halált megvető bátorsággal vásárolt egy kényelmes lakókocsit. Így most csapata immár négy bűvös hónapja vándorol több társulattal is. Sárvár, Kőszeg után Cegléden is szedték a sátorfát. Micsoda attrakció! Bizony, a cirkuszban a rosszkedv kötéltáncot jár. Kemény munka után vidám ünneplés. A bűvész elővarázsol egy nyulat a pörkölthöz, míg a késdobáló megteríti az asztalt. A bohóc vicceket hallgat a tábortűznél, az idomár megszelídül a bortól, az akrobata pedig megjósoltatja, meddig tart ki a védőháló.

És ha a cirkuszi fényűzés le is mosódik estére a pantomimes arcáról, a csillogás mégis megmarad. Mert az valódi, csak a felszín illúzió. Ez a nagy bűvésztitok, kérem: ahol az élet a porondmester, ott örök kaland van műsoron.

Hajnal László

cirkuszFever Dance Team

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.