Hirdetés

Hirdetés

Globális hálózathoz csatlakozott a Debreceni Egyetem

civishir.hu

2019.05.02. 10:12

Globális hálózathoz csatlakozott a Debreceni Egyetem

A nemzetközi együttműködésnek számos előnye van.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Egyetem – amely egyike a Magyarországon legrégebben egészségügyi felsőoktatást nyújtó intézményeknek – csatlakozott a TriNetX globális egészségügyi kutatási hálózathoz annak érdekében, hogy partneri kapcsolatot építsen ki a kutatás területén egészségügyi szervezetekkel, továbbá növelje láthatóságát a gyógyszergyártó vállalatok és azon szerződéses kutató szervezetek felé, amelyek klinikai vizsgálatokat végeznek, és a klinikai kutatások szempontjából nagyobb hozzáférést biztosítanak a betegekhez. 

Páll Dénes, a Debreceni Egyetem Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központjának igazgatója elmondta: céljuk, hogy tapasztalt adatfelhasználóvá és adatszolgáltatóvá váljanak, és kihasználják a hálózat nyújtotta előnyöket. Reményeik szerint azon vizsgálatok száma és színvonala, amelyekben részt vesznek egyaránt nőni fog annak köszönhetően, hogy láthatóbbá válnak a tapasztalt és költséghatékony klinikai vizsgálati helyeket kereső vállalatok számára.

A TriNetX lehetővé teszi az egészségügyi szervezetek, a biológiai gyógyszerek fejlesztésével foglalkozó vállalatok, valamint szerződéses kutató vállalatok számára, hogy együttműködjenek, jobb vizsgálati terveket dolgozzanak ki, fejlesszék a vizsgálati helyek kiválasztásának folyamatát, és elérjék, hogy az új terápiák gyorsabban jelenjenek meg a piacon.

A TriNetX minden tagja részesül e globális kutatási hálózat konszolidált értékéből, mely hálózat valós idejű kapcsolatot teremt a klinikai kutatással foglalkozó szakemberek és az érintett betegek között.

A Debreceni Egyetem több mint félmillió embert szolgál ki Hajdú-Bihar megyében és Debrecenben. Az intézmény a legmodernebb diagnosztikai és terápiás eljárásokat alkalmazza, valamint nemzetközi klinikai és tanulmányi kutatási programokhoz kapcsolódó tevékenységeket végez. – Olyan elismert vállalatot kerestünk, amely elkötelezett a rendkívül érzékeny betegadatok védelme mellett – mondta Páll Dénes. – Bízunk abban, hogy a TriNetX képes garantálni az adatok biztonságát, és élvezhetjük majd mindazokat az előnyöket, amelyek abból adódnak, hogy egy magas színvonalú vizsgálati helyekből álló globális hálózathoz tartozunk – tette hozzá.

A TriNetX 22 országban ápol partneri kapcsolatot egészségügyi szervezetekkel, amelyek több ezer vizsgálati helyet működtetnek, az adatszolgáltató partnerek pedig az Egyesült Államokban működő egészségbiztosítások 99 százalékát lefedik, ami lehetővé teszi egy több mint 300 millió beteget képviselő összehangolt, folyamatosan frissített globális kutatási hálózat működtetését.

A TriNetX eddig több mint 13 ezer protokoll elemzését tette lehetővé, és mintegy 3400 alkalommal kínált lehetőséget klinikai vizsgálatra a hozzá tartozó egészségügyi szervezeteknek.
Debreceni Egyetemegyüttműködés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.