Hirdetés

Folytatódott a tízéves hagyomány Debrecenben

unideb.hu

2019.05.25. 18:45

Folytatódott a tízéves hagyomány Debrecenben

Fizikoterápiás Szakmai Napot tartottak az egyetemen.

Hirdetés

Hirdetés

A rehabilitáció innovatív eszközeivel és módszereivel ismerkedhettek leendő és gyakorló gyógytornászok a X. Fizioterápiás Szakmai Napon, a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán. A legújabb módszereket és berendezéseket a kar is beépíti képzésébe. – Tízéves hagyomány már a Fizioterápiás Szakmai Nap a Népegészségügyi Kar életében. Ilyenkor a hallgatók és a már végzett gyógytornászok értesülhetnek a legmodernebb rehabilitációs eljárásokról, berendezésekről, amik ha a mindennapokban még nem is, de a kutatásban már megjelentek – hangsúlyozta köszöntőjében Zsuga Judit, a kar dékánja.

A technikai újítások a fizioterápia terén nemcsak a tornáztatásban segítenek, hanem a beteg állapotának felmérésében is.

Az informatikai alapokon működő berendezésekkel mérhetővé válik, milyen mértékű változások történnek a kezelések hatására. A szakmai nap résztvevői a legújabb módszerek közül megismerhették például a teljes testen történő elektromos izomstimuláció, a Flossing-terápia és a pneumatikus technológia mechanizmusát is.

– Annak érdekében, hogy a technika új vívmányait a gyógytornász-hallgatók gyakorlati képzésébe beépíthessük, egy több mint 120 milliós fejlesztés keretében skill labort alakítunk ki a Fizioterápiás Tanszéken. A laborba olyan műszerek kerülnek, melyek az oktatáson túl a hallgatók és az oktatók tudományos munkáját is segítik – mondta Veres-Balajti Ilona tanszékvezető. Az innovatív eszközök mellett az újfajta mozgásformákról, többek között a pole fitness a cross training és a vibrációs tréning mozgásszervi sajátosságairól is képet kaphattak a résztvevők.

A kar Hallgatói Önkormányzatának jóvoltából pedig általános állapotfelmérésen – vércukor-, véroxigén-, vérnyomás, koleszterinszint- és testzsírmérésen, valamint fitnesz-teszten és testtömegindex-meghatározáson – is részt vehettek.
Debreceni Egyetemfizikoterápia

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.