Hirdetés

Hirdetés

Elítélték a személyiségzavaros komádi rablót 

civishir.hu

2019.05.08. 17:40

Elítélték a személyiségzavaros komádi rablót 
Néhány ezer forint miatt megy vissza a börtönbe (Fotó: Police.hu)

Egy hidegvérű nő kivezette a férfit az élelmiszerboltból.

Hirdetés

Hirdetés

Nem jogerősen 8 év börtönnel sújtott a Berettyóújfalui Járásbíróság azt az 54 éves férfit, aki tavaly márciusban kirabolt egy komádi élelmiszerboltot. A május 8-i ítélet szerint H. F. a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéleti tényállás szerint – tájékoztatott Dobó Dénes bírósági sajtószóvivő – a férfi a kora délutáni órákban vitába keveredett az említett üzlet dolgozójával, akit  megfenyegetett azzal, hogy megöli őt és felgyújtja a boltot. Ezt nyomatékosítandó egy nagy kést húzott elő és más fenyegetések mellett immár cigarettát követelt.

A nő nem adott, ezért H. F. a pulton átnyúlva kivett a kasszából 12,5 ezer forintot, a pénztárgépet a földre dobta, és többször beleütött a bankkártya-leolvasóba. A nő félelmében megpróbált telefonon segítséget kérni, de a férfi ráordított és követelte a készüléket, amit meg is kapott. A boltban jelen volt egy másik nő is, aki mindvégig próbálta a támadót megnyugtatni, cigarettát is adott neki, majd végül sikerült kivezetnie az üzletből.

H. F. hazamenve 9 ezer forintot kapott az édesanyjától az adóságai rendezésére. Ekkor egy konyhakéssel egy komádi trafikba indult. A dohányboltban megcsörrent az elrabolt telefon, kiderült, az élelmiszerbolt tulajdonosa a hívó. Erre őt is gyilkossággal fenyegette meg és a gyújtogatás is újra szóba került. A vádlottat nemsokára elfogták a rendőrök. 

Budai Szabolcs bíró a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a H. F. terhére rótt bűncselekmények többszörös halmazatát, valamint azt, hogy a férfi korábban személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt volt büntetve. Ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi személyiségzavaros.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbeztek, az ügyész három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére. H. F. maradt előzetes letartóztatásban.

rablásítéletbíróságKomádi

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.