Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceniek Ferenc pápánál: „Elmondhatatlan szeretet és békesség árad belőle”

| 2019. 05. 14. | 14:31:00
A Török házaspárnak most egy új oldalát ismerhetjük meg.
Debreceniek Ferenc pápánál: „Elmondhatatlan szeretet és békesség árad belőle”
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Török Brigi és Török László nevét számos alkalommal leírtuk már a Cívishíren, így ismerős lehet olvasóink számára. Brigi fotósként aratja a babérokat, férje, László pedig Debrecen legjobb vitorlázója, aki egy profi legénység tagjaként a legendás Kékszalagon, illetve más nemzetközi versenyen is győzelemre vitte egytestű hajóját.

A házaspárnak most egy új oldalát ismerhetjük meg. Brigi megosztotta velünk azt a rendkívüli történetet, hogy miként találkozhattak Ferenc pápával a Vatikánban.

Családi barát és egyben a legjobb barátnőm, Érsek Emese már 14 éve segíti Böjte Csaba munkásságát, karácsonykor ő az Angyalka program szervezője. Tavaly már mi is részt vettünk ebben a szép kezdeményezésben, és mint „angyalkák”, karácsony előtt kimentünk mi is Dévára. Ott törtük a fejünket, hogy Csaba testvért 60. születésnapjára valami különleges ajándékkal szeretnénk meglepni, amiben benne van mind a 2100 gyerek, akiket most éppen nevel. A férjem ötlete volt, hogy Csaba testvér arcképét a gyerekek portréiból rakjuk ki. Gyors e-mail ment körbe a házba, hogy mindenki küldjön képet az ott nevelkedő gyermekről, és megszületett az ajándék, egy 170x120-as montázs

- mesélte a Cívishírnek Török Brigi, aki tartott attól, hogy Böjte Csaba szerénysége nem fogadja be az alkotást, de szerencsére tetszett neki az ajándék. Sőt! Azzal állt elő, hogy egy ilyennel lepi meg Ferenc pápát az audenciáján, ahová éppen készül.

A férjem tovább gondolta a montázst - folytatja Brigi -, és végül egy ablak lett belőle, amelynek a kerete diófából készült, ezt Csaba testvér legrégebbi nevelője, Nagy Zsolt asztalosmester és munkatársai készítették. Végül nem Ferenc pápa portréja került rá, hanem egy gyermek Jézus, az ablak jobb szárnyára a dévai templom, a bal szárnyára pedig a dévai gyerekek csoportképe. Így született meg egy egy csapatmunka gyönyörű eredménye.

Ezek után már Brigiék is ott akartak lenni Rómában, hogy közös „gyermeküket” épségben eljuttassák a Szentatyának. A Ferenc pápával való találkozás aztán megrendítően szép volt.

Sok csoporthoz külön odament, de senkinél nem időzött annyit, mint nálunk. Meghallgatta Csaba testvért, aki el tudta mondani neki javaslatát, hogy június elseje a keresztény naptár szerint is hivatalos gyermeknap legyen. Megsimogatta a mozaikon a gyerekeket, majd minden képzeletünket felülmúlva hozzánk fordult, kezet fogott velünk. Elmondhatatlan szeretet és békesség árad belőle, ahogy a szemünkbe nézett, belénk égett, felejthetetlen élmény.

Brigi elmondta még, hogy a pápa megáldotta az ajándékot, így az hivatalosan is kegytárgy lett. Ez az ötödik magyar alkotás, ami bekerült a Vatikánban, legalábbis erre jutottak kisebb nyomozómunka után.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.