Hirdetés

Debrecenben is tüntetnek, mert végre cselekedni kell!

2019.05.21. 15:01

Debrecenben is tüntetnek, mert végre cselekedni kell!
Vészhelyzet van! (Fotó: illusztréció)

Ez lesz az eddigi legnagyobb ilyen jellegű megmozdulás.

Hirdetés

Hirdetés

Pénteken (május 24.) a világon száznál több országban, ezernél is több helyszínen lesznek sztrájkok, tüntetések, ezek révén szeretnék a szervezők felhívni a figyelmet a klímaváltozás jelentette veszélyre és az azonnali cselekvés szükségességére, követelve az ökológiai- és klímavészhelyzet kihirdetését és az ennek megfelelő cselekvést.

A megmozdulásokat az egyetemistákból álló Fridays for Future Magyarország szervezi, és Budapest mellett nyolc vidéki városban (Miskolc, Szeged, Pécs, Tata, Karcag, Győr, Szekszárd, Debrecen) lesznek vonulások, sztrájkok, demonstrációk, ezzel hazánk is csatlakozik a Fridays For Future (FFF) mozgalom által szervezett II. Globális klímasztrájkhoz – áll a szervezők közleményben.

A debreceni esemény szervezői erőszakmentes, békés demonstrációra invitálnak. Azt kérik, aki tud, hozzon kreatív, pártpolitikai utalásoktól mentes transzparenseket.

A debreceni megmozdulást pénteken 17 órától tartják a Piac utcán. Részletek a Facebook-oldalon!

A szervezők szerint országosan eddig több mint hétezer érdeklődő regisztrált, köztük nagyon sok középiskolás, sőt, általános iskolások is egyre többen jelzik csatlakozásukat. A szervezők azt is remélik, hogy az idősebb generációk tagjai közül is sokan részt vesznek a pénteki tüntetésen.

tüntetésklímaváltozás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.