Hirdetés

Hirdetés

Debrecenbe érkezett Madonna egykori Mercedese

civishir.hu

2019.05.18. 19:50

Debrecenbe érkezett Madonna egykori Mercedese
A világsztár egykori autójának boldog tulajdonosai is részt vettek a túrán. (Fotók: Fogarasi Renáta/Cívishír)

Véget ért a XI. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra. +Fotók

Hirdetés

Hirdetés

Közel száz veterán autó vett részt a Csillagtúrán, amelyet 11. alkalommal rendeztek meg május 17-19. között. A verseny lényege nem a gyorsaság volt, hanem az, hogy meghatározott idő alatt egy adott távot teljesítettek a résztvevők, miközben márkatörténeti és típusismereti feladatokat oldottak meg.

A Mercedes-Benz Hungária Kft. által kétévente megrendezett Classic Csillagtúra résztvevői idén közép-magyarországi és észak-alföldi régiót jártak be.

A túrán résztvevő autóknak egy fontos kitételt kellett teljesíteniük: kizárólag 30 évesnél idősebb, vagy a gyártótól „klasszikus” minősítést kapott és korhűen restaurált Mercedes-Benz-modellek lehettek.  A verseny során a résztvevőknek megadott idő alatt egy előre nem ismert itiner által meghatározott útvonalon kellett végighaladniuk, miközben 1/100-as pontossági szakaszokat teljesítettek.

A versenyen feltűnt az a jármű is, melynek egykori tulajdonosa Madonna volt, aki Sean Penntől kapta a lenyűgöző szépségű, kifogástalanul működő autót, mely a világsztár egyik videóklipjében is szerepelt.

Az első Mercedes-Benz Classic Csillagtúrát 2003-ban rendezték, akkor 34 oldtimer rajtolt el, majd az évek során egyre nőtt a résztvevők száma, 2017-ben már 84 veteránautó teljesítette a túrát.

Az idei Csillagtúra érintette Jászberényt, Nagykátát, Farmost, Jászapátit, Hevest, Maklárt, Mezőkövesdet, Poroszlót, Tiszafüredet, Hortobágyot, Balmazújvárost, Hajdúhadházt, Nagykállót, Nyíregyházát, Bujt, Tokajt, Tiszaeszlárt, Újfehértót, a célceremónia pedig Debrecenben volt.

Galéria

DebrecencsillagtúraMercedes-Benz

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.