Hirdetés

Hirdetés

Az MSZP elnöke Debrecenben: „Meg kell állítani azokat, akik elárulják a hazájukat”

2019.05.20. 17:14

Az MSZP elnöke Debrecenben: „Meg kell állítani azokat, akik elárulják a hazájukat”
Tóth Bertalan (Fotó: mti)

Tóth Bertalan az európai egység megteremtését hangsúlyozta.

Hirdetés

Hirdetés

Az MSZP elnöke és európai parlamenti (EP-) listavezetője szerint az EP-választásoknak nagy a tétje: az Európa-párti politikusoknak meg kell állítaniuk "azokat a populista politikusokat, akik egyszerűen elárulják a hazájukat".

Tóth Bertalan Debrecen főterén, hétfő délután tartott sajtótájékoztatóján az osztrák alkancellár ügyére utalva azt mondta, "ami most Ausztriában történt, azt jelenti, hogy a szélsőjobboldali populista politikusok, akik Európa szétverésén dolgoztak és dolgoznak, egyszerűen lebuktak, lehullt a lepel".

Ami Ausztriában egy videofelvételen szerepel, azt mi nap mint nap megéljük Magyarországon. A magyar miniszterelnök ilyen politikusokkal köt szövetséget, ilyen politikusokkal akar olyan európai együttműködést, ami Európa szétverésén dolgozik

- jegyezte meg, hozzátéve: "azt látjuk, hogy semmi más nem érdekli őket, csak a saját hatalmuk biztosítása, bebetonozása, és ezért képesek elárulni a saját hazájukat". 

Mi azon dolgozunk, hogy megteremtsük az európai egység és egységesülés további folyamatát, ami a szociális Európáról szól. Szociális fordulatra van szükség: európai minimálbérre, európai minimál nyugdíjra és európai minimál családi pótlékra

- tette hozzá Tóth Bertalan szerint szükség van zöld fordulatra is, ezért kötötték a Párbeszéddel azt "a piros-zöld szövetséget, amely egyetlen szövetségként tudott egyetlen közös listát állítani az EP-választásra.

Ön melyik párt listájára szavaz a májusi EP-választáson?

Fidesz-KDNP

0%

Jobbik

0%

MSZP-Párbeszéd

0%

Demokratikus Koalíció

0%

LMP

0%

Momentum

0%

más pártra szavazok

0%

nem megyek el szavazni

0%

 

MSZPEP-választás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.