Hirdetés

Hirdetés

A gazdáknak is köszöni Debrecen a BMW területét

civishir.hu

2019.05.24. 09:10

A gazdáknak is köszöni Debrecen a BMW területét

150 tulajdonossal kellett megegyezni.

Hirdetés

Hirdetés

Az ütemtervnek megfelelően halad az Északnyugati Gazdasági Övezet kialakítása

Fél évvel a szerződés aláírását követően lezárult az Északnyugati Gazdasági Övezet kialakításának első üteme, a fejlesztési terület az önkormányzat tulajdonába került – tájékoztatott a városháza.

Az Északnyugati Gazdasági Övezet kialakításának első üteme 150 tulajdonost érintett. Az esetek 93 százalékában közös megegyezéssel (adásvétellel vagy csereterület biztosításával) zárult a folyamat. Mindösszesen az esetek 7 százalékban került sor kisajátítási eljárásra. A vételár-kifizetések folyamatosan, a megállapodásoknak vagy a határozatoknak megfelelően, késedelem nélkül történnek.

Az önkormányzat 300 hektár csereterületet biztosított, mely – 14 hektár kivételével – az érintett gazdák tulajdonába került. A tárgyalások ideje alatt a területen végzett előzetes munkálatok – a lőszermentesítés és a régészet – a földtulajdonosok hozzájárulásával zajlottak.

Köszöni az önkormányzat a gazdák együttműködését, amely lehetővé tette, hogy Debrecen városa történetének eddigi legnagyobb gazdaságfejlesztési sikerét érje el.

Jelenleg a gazdasági övezethez szükséges infrastruktúra kialakításának előkészítése zajlik, amely szükségessé teszi további területek megszerzését. Az erre vonatkozó tárgyalások folyamatban vannak az érintett tulajdonosokkal.
BMWgazdák

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.