Hirdetés

Hirdetés

A BMW tájékoztatta a kormányt a debreceni gyárépítésről

2019.05.16. 12:45

A BMW tájékoztatta a kormányt a debreceni gyárépítésről
Gulyás Gergely (Fotó: MTI)

A Kormányinfón számolt be erről a miniszter.

Hirdetés

Hirdetés

A német autógyártók magyarországi beruházásainak sorsát illetően a Mercedesnél tájékozódnia kell a kormánynak, a BMW azonban már tájékoztatta a kabinetet, hogy nem érinti a debreceni beruházást a német autóipar esetleges visszaesése - közölte a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter.

Amint arról beszámoltunk, a legnagyobb példányszámú német gazdasági-pénzügyi napilap, a Handelsblatt a napokban azt írta, hogy a BMW-nél a háttérben intenzív tárgyalások folytak a debreceni üzem felépítésének jövőjéről. Az idénre tervezett alapkőletétel ugyan nincs veszélyben, ám azon kívül „még semmi nem dőlt el”. Azóta ugyanis a cég két profit warningon (a profit kedvezőtlen időarányos alakulásáról szóló figyelmeztetés) van túl, valamint az értékesítések is esnek, és ezen fejlemények a tervek korrigálását is felvethetik.

Még aznap a debreceni önkormányzat rövid közleményben reagált. Az Északnyugati Gazdasági Övezet iparterületének fejlesztése az eredeti terveknek megfelelően, jó ütemben halad, a BMW Group mérnökei és projektvezetői, valamint az önkormányzat, az Információs és Technológiai Minisztérium és a HIPA (Nemzeti Befeketési Ügynökség) vezetői és munkatársai között folyamatos az egyeztetés a projekt megvalósításával kapcsolatban - közölte a debreceni önkormányzat. 

 

DebrecenBMW-gyár

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.