Hirdetés

Szemétség! Feljelentést tesz a debreceni önkormányzat

2019.04.15. 16:40

Szemétség! Feljelentést tesz a debreceni önkormányzat
A nagyszabású TeSzedd-kampány ellenére is szemetelnek. Így fest a Bellegelő kert! (Fotó: Cívishír)

Súlyos pénzbe kerül a városnak az illegális lerakók műve.

Hirdetés

Hirdetés

Feljelentést tesz a Bellegelő kertben eldobált illegális hulladék ügyében a debreceni önkormányzat. Ezzel együtt gondoskodik a szemét elszállításáról is.

Április elején jelentek meg a sajtóban azok a fotók, amelyek illegálisan lerakott hulladékhegyről készültek a Bellegelő kertben. A debreceni önkormányzat minden jogszerű eszközzel küzd az illegális lerakók ellen. A folyamatos szemléletformálás mellett is évente 20 millió forintot kénytelen fordítani a keletkező illegális hulladék elszállítására

- olvasható a polgármesteri hivatal közleményében. Szerkesztőségünkhöz április 7-én érkezett egy levél, mely szerint Debrecenben, a Bellegelő kertben tetemes mennyiségű szemetet találtak az arra sétálók.

Az önkormányzati közleményben kiemelik, ebben az évben elindult a TeSzedd! De inkább ne dobd el! akció is, amelyben hétről-hétre egyre több önszerveződő csoport vesz részt.

Ezek ismeretében különösen felháborító, hogy ismeretlenek szemétlerakónak használják Debrecen közterületeit, jelen esetben a Bellegelő kert erdős részét

- így a közlemény. A debreceni önkormányzat felhívja mindenki figyelmét arra, hogy a szelektíven gyűjtött hulladékot el lehet szállítani az István úti Hulladékudvarba, ahol ingyenesen átveszik.

szemétszedésTeSzedd

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.