Hirdetés

Hirdetés

Rasszista inzultus érte a debreceniek játékosát

csakfoci.hu

2019.04.21. 09:42

Rasszista inzultus érte a debreceniek játékosát
Luis Ramost (jobbra) gyakran sértegetik a bőrszíne miatt (Fotó: Cívishír)

A Loki egykori középpályása miatt 10 meccsre tiltották el az edzőt.

Hirdetés

Hirdetés

A Jászberény kapusedzője, Rézsó Péter 10 meccses eltiltást kapott, miután a Jászberény-DEAC NB III-as bajnokin (4-0) egy le nem fújt szabálytalanság miatt sértő megjegyzést tett Luis Ramos korábbi hondurasi válogatott futballistára, aki a DVSC-ben is lehúzott négy évet, és aki Debrecenben alapított családot és telepedett le.

Az esetről a csakfoci.hu ír terjedelmes cikket, ebben megszólal Rézsó Péter és a sértett Ramos is. A jászberényi edző elmondása szerint nála a DEAC-futballista keménysége és egy meg nem adott, általa durvának vélt szabálytalanság miatt szakadt el a cérna, és azt mondta a kispadnál, hogy

„Gusztustalan néger”,

de ezt Ramost nem hallhatta, mert nem volt a közelben. A megjegyzés mindenesetre bekerült a jegyzőkönyvbe, az alapján döntött az MLSZ illetékes bizottsága.

A DEAC közleményben reagált a történtekre. Ebben elutasítják a rasszizmus minden formáját.

„A Debreceni Egyetem 119 országból származó csaknem 6000 külföldi hallgatójára is figyelemmel a DEAC sportcsapatai és játékosai – beleértve a labdarúgócsapat tagjait is – a fair play, illetve az egymás tiszteletén alapuló küzdelem szellemében lépnek pályára hétről hétre. Edzőink – szakosztálytól függetlenül – a pályán és azon kívül is a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemre nevelik már utánpótláskorú játékosaikat is.”

Az esettel kapcsolatban Ramos azt mondta: az edzőt valóban nem hallotta, de Jászberényben a közönség is inzultálta, de nem ez volt az első ilyen eset, voltak már efféle gondjai korábban is, akár egyes játékosok, akár más szurkolók is szidták már a bőrszíne miatt. Nem is az NB I-ben volt ez jellemző, hanem az alacsonyabb osztályokban, a kisebb településeken, ahol Ramosnak néha az az érzése, hogy az emberek nem láttak még feketét.

DEACrasszizmus

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.